Menu
Sluit
Meet the classics: Ragazze Quartet
  • Klassieke muziek

Meet the classics: Ragazze Quartet

Basis

Vr 14 april 2023 - 20:00

Jheronimus Bosch Art Center

Geweest

Prijzen

  • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
  • Normaal € 25,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:00 uur

Extra informatie

Inclusief drankje

Theaterlocatie: Jheronimus Bosch Art Center

Bevlogen en op het hoogste niveau musicerend creëert het Amsterdamse Ragazze Quartet telkens weer nieuwe spraakmakende programma’s. In Basis keert het kwartet terug naar twee muziekstukken die de start van hun carrière markeerden: Mozarts Lentekwartet en Schuberts Der Tod und das Mädchen.

Het Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een frisse en toonaangevende stem in de klassieke muziek. Basis is hun nieuwste programma: een klassiek concert vol bloedstollend mooie muziek. Ragazze Quartet keert terug naar haar wortels en legt de schoonheid van de stukken en de kracht van het strijkkwartet bloot. Een strijkkwartet is als een huwelijk tussen vier personen, zoals het viertal zelf mooi zegt.

Terug naar toen
Basis staat letterlijk voor terug naar de basis. De musici spelen twee stukken die betekenisvol zijn geweest aan het begin van de bijna twintigjarige carrière van hun kwartet: het Lentekwartet van Mozart dat Ragazze Quartet tijdens haar studie aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie bestudeerde en Schuberts Der Tod und das Mädchen dat op hun debuutplaat bij label Channel Classics stond. Daarnaast spelen de Ragazze een voor hen nieuw werk van Jörg Widmann. Verhalen en anekdotes uit verleden, heden en toekomst verbinden de verschillende kwartetten en bieden een uniek kijkje achter de schermen van dit bevlogen en bejubelde strijkkwartet. 

Lovende pers
Al twee jaar na de oprichting in 2011 ontving Ragazze de prestigieuze Kersjes Prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een uitzonderlijk talent in de Nederlandse kamermuziek. En daar is het niet bij gebleven. De jury van de Operadagen Rotterdam roemde ‘hun eigenzinnige muziektheatrale benadering, hun maatschappelijke engagement en het gemak waarmee ze buiten hun traditionele vakgebied durven te denken’. Ook de zes albums van het kwartet worden in de vakpers lovend besproken. Twee ervan kregen zelfs de fel begeerde 10 in Luister.

Repertoire
Mozart - Strijkkwartet no.14 ’Frühling’ KV387 
Widmann - Strijkkwartet no. 4
Schubert - Der Tod und das Mädchen 

Ragazze Quartet
Rosa Arnold – viool
Jeanita Vriens-van Tongeren – viool
Annemijn Bergkotte – altviool
Rebecca Wise – cello

ragazzequartet.nl

Beeld: Eddy Wenting & Paulina Matusiak | Studio Matusiak

  • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.

Vr 14 april 2023 - 20:00

Jheronimus Bosch Art Center

Geweest

Prijzen

  • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
  • Normaal € 25,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:00 uur

Extra informatie

Inclusief drankje