Menu
Sluit

Andere theaterlocaties

Samenwerking met culturele partners in de stad zorgt voor verbinding en een kwalitatief sterker programma-aanbod. Daarom blijven we programmeren op diverse locaties en dat doen we samen met partners als november music en Willem Twee muziek en beeldende kunst.

Op tournee door de stad

De afgelopen jaren hebben we geprogrammeerd op diverse locaties in en rond de stad, waaronder PERRON-3, het culturele hart van Rosmalen, het Jheronimus Bosch Art Center in de prachtige, sfeervolle kerk aan het Jeroen Boschplein, de Brabanthallen en Willem Twee toonzaal. Natuurlijk is onze vaste plek het theater op de Parade, maar ook in de toekomst blijven we ons verbinden met culturele partners in de stad. Kom bijvoorbeeld naar het pop-up theater in Coffeelab met bier, nacho’s en aanstormend, lokaal talent. 

Partner in muziekprogrammering

Theater aan de Parade en Willem Twee muziek en beeldende kunst hebben een gezamenlijke ambitie: de allerbeste muziekprogrammering voor de stad! Samen dromen we van muzikanten en bands die klein beginnen in de toonzaal, doorgroeien naar het poppodium en uiteindelijk de nieuwe Pleinzaal met zo’n 1100 staplaatsen uitverkopen. En of het nu klassiek, pop of global is; daar waar mogelijk programmeren we samen én promoten we elkaars aanbod. En daar profiteert iedere muziekliefhebber in de stad van.

Willem Twee toonzaal

Willem Twee toonzaal is een kleine, sfeervolle concertzaal die gehuisvest is in een oude Bossche synagoge. In de toonzaal wordt klassieke en actuele muziek, jazz en wereldmuziek uitgevoerd, maar er wordt ook aan elektronische muziek een podium geboden. Willem Twee toonzaal behoort, mede vanwege zijn intieme sfeer en prachtige akoestiek, tot de meest favoriete podia in Nederland. 

Willem Twee poppodium

De oude sigarenfabriek die uitgroeide tot dé poptempel van Den Bosch, dat is Willem Twee poppodium. De programmering is breed en verdiept.  Er is ruimte voor lichtere muziek, voor singer-songwriters, voor wereldmuziek, jazz en blues, maar ook voor hiphop, folk, metal, rock en (indie)pop. 

Klassiek voor de liefhebber

Samen met Willem Twee presenteren we een fijn aanbod boordevol klassieke concerten en opera van het hoogste niveau waarbij je je ogen uitkijkt. Zet je schrap, maak je klaar en ga met ons mee langs de mooiste parels van dit seizoen.

Bekijk hier het aanbod voor het seizoen van 2023-2024.