Menu
Sluit
TUINSESSIES met IVC International Vocal Competition 's-Hertogenbosch
 • Klassieke muziek
 • Muziek

TUINSESSIES met IVC International Vocal Competition 's-Hertogenbosch

Songs in de Citadel

Zo 28 juli 2024 - 16:00

Citadeltuin

Prijzen

Vanaf € 25,00

Programma

 • Aanvang voorstelling 16:00 uur
 • Met pauze
 • Einde 17:45 uur

Na drie succesvolle edities van de TUINSESSIES in de tuin van Het Noordbrabants Museum en Kloosterhotel de Soete Moeder, organiseren we deze zomer – in samenwerking met Willem Twee muziek en beeldende kunst – een reeks intieme concerten in de Citadeltuin. Tijdens deze zomerse zondagmiddag strijk je neer op een picknickkleed in het gras om te genieten van de livemuziek van het IVC International Vocal Competition 's-Hertogenbosch met Songs in de Citadel

Het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) organiseert in 2024 de 57e editie van de wedstrijd waarin klasssieke zang centraal staat. Het IVC is een competitie voor jonge talentvolle zangers. De organisatie streeft ernaar om elke deelnemer - ook degenen die niet winnen - een waardevolle ervaring te geven die als aanmoediging voor de toekomst dient.

Ook de TUINSESSIES vormen hiervoor een perfect podium. Zondag 28 juli zorgen Mitch Raemaekers (Tenor) en Virgile Van Essche (Fortepiano) van het IVC voor een feestelijk stemgeluid in de openlucht. Dit vocale toptalent wordt uitgenodigd voor een recital onder de noemer Songs in de Citadel. Zomers gezang om bij weg te dromen of om op aangename wijze klaarwakker van te worden. Op het programma staan nummers en opera-aria's van componisten als Tosti, Bellini, Schubert en Rossini en anderen.

Over Virgile van Essche
Pianist Virgile Van Essche (België, 1992) studeerde aan het Conservatorium Rimsky-Korsakov van Sint-Petersburg en de Royal Academy in Londen en rekent tot zijn docenten o.a. de gerenommeerde pianisten Malcolm Martineau en James Baillieu. De afgelopen jaren heeft hij zich zowel op de moderne, romantische piano toegelegd, als op de historische klavierinstrumenten. Virgile behaalde daarnaast diploma's op het gebied van liedbegeleiding en pianoforte in Brussel, waar hij woont. De talen en culturen die nauw verbonden zijn met zijn favoriete repertoire liggen Virgile aan het hart. Naast zijn geboortetaal Frans spreekt hij ook vloeiend Engels en Russisch en een handig woordje Duits, Italiaans, Spaans en Nederlands.

Over Mitch Raemaekers
Tenor Mitch Raemaekers (Nederland, 1992) studeerde zang aan het conservatorium van Maastricht en musicologie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Na het afronden van zijn studies volgde hij tal van masterclasses aan instituten zoals het Britten-Pears-Young-Artist-Programma, De Koningin Elisabeth Muziekkapel en het IVC in 's-Hertogenbosch. Zijn eerste stappen op het toneel zette hij bij Nationale Opera & Ballet in de talentenproductie Les Mamelles de Tirésias (Poulenc) en de jeugdopera Hondenhartje (Maier; van Geel). In de afgelopen jaren toerde hij met Opera Zuid door het land, eerst met A Midsummer Night's Dream (Britten) in 2022 en daarna met Der Schauspieldirektor (Mozart) in 2023, waarbij hij het toneel deelde met de gelauwerde bariton Sir Thomas Allen. 

Citadel: een zeventiende-eeuwse dwangburcht
Het concert van het IVC vindt plaats in de tuin van de Citadel: een prachtige zeventiende-eeuwse dwangburcht, waar het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) gehuisvest is. Het is een unieke historische plek, waar je als inwoner van ‘s-Hertogenbosch niet snel komt. De intieme sfeer, de historische entourage en het optreden van het IVC zorgen voor het ultieme luistergenot tijdens deze zomerse zondagmiddag. 

Extra bij te bestellen: goedgevulde picknickmand
Maak je TUINSESSIES-beleving compleet en bestel vooraf een goedgevulde picknickmand.* In deze mand vind je een heerlijke couscoussalade met cherrytomaatjes en jonge geitenkaas, geroosterde kastanjechampignons, een watermeloen halloumi spiesje, charcuterie, een bio kaasje, brood en dip, zongedroogde tomaatjes, kalamata olijven en notenmelange. Drank is exclusief en kan ter plekke aan de bar besteld worden. Dat wordt smullen!

*Een vegan of vegetarische picknickmand is ook mogelijk. Stuur hiervoor een e-mail naar: info@tuinsessies.nl

Beelden: Huib Kleian, Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC), IVC en Willem Twee muziek en beeldende kunst. 

 • Let op: de prijs is exclusief € 2,85 transactiekosten.
 • Er zijn op locatie picknickkleden aanwezig, maar je mag ook je eigen picknickkleed meenemen. 
 • Op locatie zijn er geen stoelen voor mindervaliden aanwezig. Deze mag je wel eventueel zelf meenemen. 

Bekijk de video

Zo 28 juli 2024 - 16:00

Citadeltuin

Prijzen

Vanaf € 25,00

Programma

 • Aanvang voorstelling 16:00 uur
 • Met pauze
 • Einde 17:45 uur