Menu
Sluit
The Great Bean
  • Dans

The Great Bean

Scapino Ballet Rotterdam

Wo 02 juni 2021 - 20:00

MAINSTAGE - Brabanthallen

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 31,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:00 uur

In verband met de coronamaatregelen wordt deze voorstelling geannuleerd en indien mogelijk verplaatst. Bezoekers worden persoonlijk geïnformeerd. 

Het is het successtuk van Ed Wubbe uit 2013 en laat een mix van dans, theater, circus en variété zien. The Great Bean staat aan de basis van zijn grote successtukken van de laatste jaren!

Voor The Great Bean is Ed Wubbe gefascineerd door het variété, Vaudeville en de magie van het circus. Het stuk speelt zich af in de jaren ’20, in de sfeer van de ‘roaring twenties’, de opkomst van de jazz, Hollywood en het variété op Broadway met nieuwe dansstijlen als charleston en tapdans. Het is een tijd van uitbundige feesten en nieuwe rijkdom met daarachter vaak schone schijn en een harde werkelijkheid. Met dans in verschillende stijlen, circusacrobaten en goochelacts, toont Wubbe een theatrale wereld, vol glitter en glamour, maar ook met zijn donkere kanten en verborgen tragiek. Deze sfeer wordt versterkt door de soundtrack met zowel swingende als emotionele jazznummers vanaf de jaren ‘20. Van de aanstekelijke Gipsy jazz van Django Reinhardt, de mystiek van Edward Griegs Peer Gynt suite tot de doorleefde en ontroerende stem van Billie Holiday.

Ed Wubbe over The Great Bean
Als Ed Wubbe in 2013 begint aan The Great Bean gaat er een lichte schok door de studio’s van Scapino. Circusartiesten, variéténummers met veren, dans geïnspireerd op de ‘roaring 20’s’ met de charleston, tapdance en lindy hop, een mysterieuze clown annex goochelaar? Wubbe slaat een radicaal nieuwe, theatrale richting in en verbindt voor het eerst disciplines als circus en variété aan dans. Op zoek naar meer uitdrukkingsmogelijkheden én magie. De dansers staan voor de uitdaging om een andere manier van dansen aan te leren, tegen show en variété aan. En om hun acteertalent te ontdekken. Het resultaat is een even verrassende als betoverende voorstelling.

Ed Wubbe: “Dans, circus en variété zijn eigenlijk een verlengstuk van elkaar. Ze vullen elkaar heel natuurlijk aan. Er zit een scène in de voorstelling met lampjes die verdwijnen en weer tevoorschijn komen. Een heel simpel goocheltrucje. Maar door de combinatie met dans en muziek is dit voor mij de perfecte scène. Dit is waarom ik in het theater werk. Dat je met heel weinig middelen magie kunt creëren. En iedereen, of je nou van circus en variété houdt of niet, van dans houdt of niet, iedereen voelt de magie, de poëzie, het gekke en het verwonderlijke daarvan.”

Foto: Bas Czerwinski

  • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.
  • Bekijk hier wat onze coronamaatregelen zijn. 
  • Deze voorstelling is door de coronamaatregelen verplaatst. De originele speeldatum was 7 april 2021.

Wo 02 juni 2021 - 20:00

MAINSTAGE - Brabanthallen

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 31,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:00 uur