Menu
Sluit
Simon Bus & Evangelos Biskas
  • Dans
  • Knowing you, knowing me

Simon Bus & Evangelos Biskas

Corpo Máquina Society

Za 04 maart 2023 - 20:30

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
  • Normaal € 19,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Theaterlocatie: PERRON-3

Twee dansers, twee voorstellingen, één avond. Samen met Corpo Máquina Society nodigt Theater aan de Parade twee dansers uit die kunst als vanzelfsprekend onderdeel van hun dagelijks leven zien. En dat is precies wat zij anderen ook willen laten ervaren. Leeftijdsgenoten, jongeren en ook minder jonge nieuwsgierigen. Simon Bus en Evangelos Biskas bundelen hun krachten. 

Three Studies (for a self portrait) – Simon Bus
‘Kun je via andermans lichaam een portret van jezelf maken?’

Simon Bus heeft een fascinatie voor ‘het zelfportret’. Zijn activiteiten als breakdancer documenteert hij al vanaf zijn eerste jaren met portretten van zichzelf op video. Voor hem is het een manier van reflectie geworden. Ook zijn interesse in beeldende kunst kijkt hier om de hoek. Daar wordt het zelfportret immers door kunstenaars ingezet om te oefenen en te experimenteren met hun stijl en techniek.

In 2019 maakte Simon de solo Self portrait, man on orange floor. Als vervolgstap op dit werk presenteert hij nu Three studies (for a self portrait), een avondvullende dansvoorstelling met drie in elkaar verweven solo’s. De zelfportretkunst benadert vanuit het perspectief van de dans: portretteren in poses en bewegingen die schommelen tussen introspectie en karikatuur. In 2021 won Simon de innovatieprijs tijdens de Nederlandse Dansdagen.

In Between – Evangelos Biskas
Ontwapenende antiheld danst zijn dromen met directe antenne voor het moment, de omgeving en de toeschouwer.

Al jaren lang houdt Evangelos Biskas een dagboek bij van wat hij ’s nachts droomt. Voor In Between haalt hij stemmingen en intenties uit zijn droombeelden terug om zijn intuïtieve benadering van dans te sturen en vorm te geven. Het absurde en irrationele karakter van zijn dromen is zijn kompas.

In In Between deelt Evangelos Biskas zijn bizarre isolaties, ongecontroleerde losheid en organische flow in totale onbevangenheid en nonchalance met zijn publiek. Zijn lichaam sluit direct aan op alles wat zich in zijn binnenste of in zijn omgeving lijkt af te spelen. Hoe hij dat doet blijft onwaarschijnlijk onvoorspelbaar. Ook zichzelf weet hij steeds te verrassen. Gebrek aan houvast zet hij om in melancholie, humor en understatement. Een geweldige beweger die voor zijn publiek de optimale context danst om de ogen uit te kijken en in het hart geraakt te worden.

  • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.

Bekijk de video

Za 04 maart 2023 - 20:30

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
  • Normaal € 19,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur