Menu
Sluit
Philharmonie Zuidnederland
  • Groot, groter, grootst
  • Klassieke muziek

Philharmonie Zuidnederland

Simone Lamsma straalt met Mozart

Zo 29 november 2020 - 14:15

TP in Jheronimus Bosch Art Center

Verwijder van wensenlijst Zet op wensenlijst

Prijzen

All Levels (0)

  • Normaal € 27,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 14:15 uur
Let op: deze voorstelling is geannuleerd. Bezoekers worden persoonlijk geïnformeerd.
 
Tijdens dit concert uit de alternatieve programmering van philharmonie zuidnederland kunnen muziekliefhebbers veilig genieten van klassiek. Coronaproof op afstand, maar muzikaal toch heel dichtbij.

 
Violiste Simone Lamsma soleert met wereldberoemde orkesten op alle continenten. Overal staan de recensies bol van de superlatieven. ‘Absolutely stunning’ (Chicago Tribune), ‘brightly radiant sound’ (New York Times) en ‘superieure smaak’ (Parool). Inmiddels is Simone zo’n beetje de huissoliste van philharmonie zuidnederland. De afgelopen jaren ging er geen concertseizoen voorbij waarin de topvioliste niet voor dit orkest stond. Nu bezingt zij haar liefde voor de klassieken met het sprankelende Eerste Vioolconcert van Mozart.

De philharmonie zuidnederland omlijst het solo-optreden van Simone Lamsma met een gloednieuw openingswerk van Xavier van de Pol en de Zevende Symfonie van Beethoven. Omdat de concerten er in deze ‘anderhalve-meter-tijd’ een beetje anders uitzien, gaf het orkest compositieopdrachten aan een aantal eigentijdse componisten. Xavier van de Poll is van de jongste generatie. Hij is gefascineerd door de subtiele werking van klankkleuren en boventonen. Zijn meditatieve 'Les sonorités au loin' speelt met klanken uit de verte en keuzevrijheid van de musici. Tenslotte dirigeert Hans Graf de meesterlijke Zevende Symfonie van Beethoven. Het aangrijpende Allegretto uit deze symfonie (te horen in de film The King’s Speech) laat met zijn hypnotiserende ritme niemand onberoerd.

Dirigent: Hans Graf
Viool: Simone Lamsma 
Van de Poll: Les sonorités au loin (wereldpremière)
Mozart: Vioolconcert nr 1
Beethoven: Symfonie nr 7

Foto: Otto van den Toorn

Uiteraard volgen wij de regels van het RIVM. Bekijk hier hoe wij omgaan met het coronavirus.

Zo 29 november 2020 - 14:15

TP in Jheronimus Bosch Art Center

Verwijder van wensenlijst Zet op wensenlijst

Prijzen

All Levels (0)

  • Normaal € 27,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 14:15 uur