Menu
Sluit
Momentum
  • Toneel
  • Familie, je hebt ze (niet) voor het kiezen

Momentum

Waldemar Torenstra, Astrid van Eck en Vincent Croiset

Do 01 december 2022 - 20:30

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 27,50
  • Vriendenprijs € 24,75

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Extra informatie

Inclusief drankje

Theaterlocatie: PERRON-3

Na het bejubelde en bekroonde Gif komt schrijver Lot Vekemans met een nieuw en intrigerend toneelstuk. Momentum gaat over een politiek echtpaar in crisis op het hoogtepunt van de macht. Terwijl manlief, ’s lands machtigste man, van zijn voetstuk valt, pakt zijn vrouw haar moment om de leiding over te nemen. Fan van House of Cards? Dan moet je hier echt bijzijn. 

Middenin een politieke crisis doet de trouwe First Lady Ebba er alles aan om de carrière van haar man (Waldemar Torenstra) te redden. Terwijl hun spindoctor uit alle macht het imago in stand probeert te houden, raakt het tweetal in een opeenstapeling van misverstanden en verkeerde beslissingen verder van elkaar verwijderd. Op de avond van het feest ter ere van het vijftigjarig bestaan van de partij stort alles in elkaar. Op dat moment maakt Ebba een rigoureuze keuze. Maar zal haar man haar hierin steunen?

Knagend toneelstuk

Momentum gaat over de achterkant van de politiek en machthebbers die niet mogen falen, passend in een tijd waarin populaire politieke dramaseries de mens achter de politicus laten zien. Deze toneelvoorstelling toont, net als de bekroonde Netflix-serie House of Cards, een wereld vol intrige, sabotage, vreemdgaan en moddergooien. Momentum is een knagend toneelstuk rond macht, passend in een tijd waarin veel vrouwen een machtsstrijd moeten voeren om de top te bereiken.

Serie Toneelkijkers
Momentum is onderdeel van de serie Toneelkijkers. In de serie nemen we je in vijf voorstellingen mee langs de veelheid van toneel in Nederland. Bij iedere voorstelling verwelkomen we je bij de inleiding of nagesprek onder leiding van Sander Janssens (o.a. theaterrecensent NRC en Theaterkrant). De serie Toneelkijkers is voor dit jaar uitverkocht, maar niet getreurd, er zijn nog wel kaarten beschikbaar voor alle toneelvoorstellingen!

Onder de serie Toneelkijkers vallen ook:
Hoogspel – Alles draait om een moord en de vraag wie het gedaan heeft. Schrijver Lex Passchier schreef een echte whodunnit voor een topcast met o.a. Johnny Kraaijkamp.
Een Leven – Benja Bruijning speelt de persoonlijke en ontroerende toneelmonoloog van schrijver Nick Payne over nieuw leven en de dood.
Happy in Holland – Een ontwapende voorstelling, vol luchtige botsingen tussen moeder en dochter op de brokstukken van een Chinees-Indisch restaurant.
Mission Molière – Het Zuidelijk Toneel brengt deze radicale en bevrijdende bewerking van de 350 jaar geleden geschreven Franse komedie De Mensenhater.

Foto: Piek

  • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.

Bekijk de video

Do 01 december 2022 - 20:30

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 27,50
  • Vriendenprijs € 24,75

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Extra informatie

Inclusief drankje