Menu
Sluit
Een Leven
 • Toneel
 • Familie, je hebt ze (niet) voor het kiezen

Een Leven

Benja Bruijning

Do 09 februari 2023 - 20:30

PERRON-3

Geweest

Prijzen

 • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
 • Normaal € 22,50
 • Vriendenprijs € 20,25

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Extra informatie

Inclusief drankje

Theaterlocatie: PERRON-3

Hoe ga je om met twee grote gebeurtenissen in je leven die veel impact maken? De euforie van de geboorte van je dochter en het verdriet van het overlijden van je vader. In deze toneelmonoloog vertelt Benja Bruijning het verhaal van schrijver Nick Payne, geregisseerd door Olivier Diepenhorst.

Een leven is het verhaal van schrijver Nick Payne waarin hij vertelt over twee grote levensgebeurtenissen die kort achter elkaar zijn gebeurd. De geboorte van zijn dochter en het overlijden van zijn vader.

Benja kreeg toestemming het boek A life te vertalen. Het greep hem aan, want hij ging door zo’n zelfde situatie. Hij verloor zijn vader, terwijl hij vader werd. Het ene moment is het een vrolijk verhaal over zijn zwangere vrouw, het volgende gaat het over zijn stervende vader. De emoties liggen akelig dicht bij elkaar. De spannende toneelmonoloog verveelt geen moment, met de scherpte, humor, reflectie en emotie van de hoofdpersoon. Het werk van Nick Payne wordt wereldwijd bekeken en is verfilmd door Netflix en BBC. 

“Hoe dood en nieuw leven je plotseling in een nieuwe fase werpen, waar je tegelijkertijd wel én niet klaar voor bent, domweg omdat het nieuw is, dat vind ik prachtig verwoord in A Life. Een leven lang ben je een zoon en opeens wordt er iets anders van je verwacht.” – Benja Bruijning

“Met zijn charisma, gevoel voor humor en ogenschijnlijke lichtvoetigheid neemt Benja de toeschouwer mee het verhaal in, om die vervolgens precies daar te raken waar het pijn doet. Toen hij me vroeg om hem te regisseren in Een leven hoefde ik daar dan ook geen seconde over na te denken. Een bijzonder persoonlijk verhaal, dat mij als jonge vader ook zeker niet onberoerd laat.” – Olivier Diepenhorst, regisseur

I don’t understand why we prepare so fucking wonderfully and elaborately for birth, and yet so appallingly and haphazardly for death.” - Nick Payne

Serie Toneelkijkers
Een Leven met Benja Bruijning is onderdeel van de serie Toneelkijkers. In de serie nemen we je in vijf voorstellingen mee langs de veelheid van toneel in Nederland. Bij iedere voorstelling verwelkomen we je bij de inleiding of nagesprek onder leiding van Sander Janssens (o.a. theaterrecensent NRC en Theaterkrant). De serie Toneelkijkers is voor dit jaar uitverkocht, maar niet getreurd, er zijn nog wel kaarten beschikbaar voor alle toneelvoorstellingen!

Onder de serie Toneelkijkers vallen ook:
Hoogspel – Alles draait om een moord en de vraag wie het gedaan heeft. Schrijver Lex Passchier schreef een echte whodunnit voor een topcast met o.a. Johnny Kraaijkamp.
Momentum - Nieuwe toneeltekst van Lot Vekemans over de mensen die de wereld regeren, over hun angsten, complexen en demonen. Met o.a. Waldemar Torenstra
Happy in Holland – Een ontwapende voorstelling, vol luchtige botsingen tussen moeder en dochter op de brokstukken van een Chinees-Indisch restaurant.
Mission Molière – Het Zuidelijk Toneel brengt deze radicale en bevrijdende bewerking van de 350 jaar geleden geschreven Franse komedie De Mensenhater.

Beeld: Aisha Zeijpveld

 • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.

Bekijk de video

Do 09 februari 2023 - 20:30

PERRON-3

Geweest

Prijzen

 • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
 • Normaal € 22,50
 • Vriendenprijs € 20,25

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Extra informatie

Inclusief drankje