Menu
Sluit

Serie: Toneelkijkers

In deze serie nemen we je in vijf voorstellingen mee langs de veelheid van toneel in Nederland. Van well-made play Disgraced van schrijver Ayad Akhtar en Black Sheep Can Fly tot boekbewerkingen van De avond is ongemak van Marieke Lucar Rijneveld en De meester en Margarita. Of autobiografische verhalen van fotograaf en filmmaker Ahmet Polat en Ik blijf bij je van Toneelgroep Maastricht.

De serie Toneelkijkers biedt vijf geselecteerde voorstellingen voor slechts €99,-. Maak kennis met het genre toneel, ga voor meer verdieping of wil je liever niet meer alleen naar het theater? Toneelkijkers is dé oplossing! We sturen je van tevoren de nodige informatie, zodat je je alvast kunt inlezen. En op de avond zelf verwelkomen we je bij de inleiding of het nagesprek onder leiding van Sander Janssens (o.a. theaterrecensent bij de Volkskrant).

Bestel hier de Toneelkijkserie.

Ontdek de serie 'Toneelkijkers'

Disgraced

Disgraced

Black Sheep Can Fly brengt met 'Disgraced' een sensationeel stuk naar Den Bosch. Het stuk vierde meerdere triomfen in o.a. New York, Londen en Müchen. Nu brengt een cast van topacteurs deze moderne klassieker, die de vraag oproept of we ons ooit kunnen losmaken van onze afkomst en identiteit.

De avond is ongemak

De avond is ongemak

Het beklemmende De avond is ongemak, naar het veelgeprezen debuut van Marieke Lucas Rijneveld, ook te zien als theatervoorstelling in Den Bosch. In de hoofdrol: Jip & Imke Smit. Een verstikkend en schrijnend verhaal, opgeschreven in buitengewoon beeldrijk proza.

De meester en Margarita

De meester en Margarita

Orkater presenteert een moderne bewerking van een klassieker uit de literatuurgeschiedenis, doorspekt met musicalnummers en vijfstemmige samenzang. Hoe kan de mens zich staande houden in een wereld waarin waarheid haar waarde verloren lijkt te hebben?

Meer dan 1000 woorden

Meer dan 1000 woorden

Een reisverslag, persoonlijke zoektocht en bloemlezing in één. Fotograaf en filmmaker Ahmet Polat en schrijver, acteur Rashif El Kaoui en Het Zuidelijk Toneel slaan de handen ineen en gaan op reis door het leven van Ahmet Polat.

Ik blijf bij je

Ik blijf bij je

Toneelgroep Maastricht en Abbie Chalgoum brengen zijn autobiografische boek tot leven in het theater. Abbie neemt ons mee naar zijn aangrijpende verleden waarin hij zich van jongs af aan staande probeert te houden tussen twee culturen.