Menu
Sluit
Happy in Holland
 • TP NEXT
 • Toneel

Happy in Holland

Charlotte Ha, Mei Ling Wan-Im

Wo 12 april 2023 - 20:30

PERRON-3

Prijzen

 • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
 • Normaal € 19,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:30 uur
 • Einde 21:45 uur

Extra informatie

Inclusief drankje

Theaterlocatie: PERRON-3

Het doek valt voor Chinees-Indisch restaurant Hong Kong. Er is een tijdperk voorbij. Nooit meer babi pangang, foe yong hai of tjap tjoy op zondagavond. Maar wat is er gebeurd met de eeuwig glimlachende, zwijgende vrouw die je witte bakjes meegaf vanachter de toonbank? En met haar lieve dochtertje, dat er altijd vrolijk kroepoek stond in te pakken?

In Happy in Holland doorbreekt de inmiddels volwassen dochter van de stilzwijgende vrouw de stilte. Wie is haar moeder eigenlijk? Wat wilde ze van het leven? Wie zou haar ideale dochter zijn geweest? Er volgt een aaneenschakeling van luchtige botsingen tussen moeder en dochter, waarin we alles te horen krijgen, maar het meeste onuitgesproken blijft.

Regisseur Char Li Chung en schrijvers Sun Li en Tjyying Liu zijn restaurantkinderen van het eerste uur. Op de brokstukken van het Chinees-Indische restaurant gaan ze in deze ontwapenende voorstelling samen op zoek naar de wortels van hun bestaan. Hoe koester je het verleden, als je er eigenlijk alleen maar heel hard van wil wegrennen? Een liefdevol vaarwel, zoals alleen zij dat kunnen.

Serie Toneelkijkers
Happy in Holland is onderdeel van de serie Toneelkijkers. In de serie nemen we je in vijf voorstellingen mee langs de veelheid van toneel in Nederland. Bij iedere voorstelling verwelkomen we je bij de inleiding of nagesprek onder leiding van Sander Janssens (o.a. theaterrecensent NRC en Theaterkrant). De serie Toneelkijkers is voor dit jaar uitverkocht, maar niet getreurd, er zijn nog wel kaarten beschikbaar voor alle toneelvoorstellingen!

Onder de serie Toneelkijkers vallen ook:
Hoogspel – Alles draait om een moord en de vraag wie het gedaan heeft. Schrijver Lex Passchier schreef een echte whodunnit voor een topcast met o.a. Johnny Kraaijkamp.
Momentum - Nieuwe toneeltekst van Lot Vekemans over de mensen die de wereld regeren, over hun angsten, complexen en demonen. Met o.a. Waldemar Torenstra
Een Leven – Benja Bruijning speelt de persoonlijke en ontroerende toneelmonoloog van schrijver Nick Payne over nieuw leven en de dood.
Mission Molière – Het Zuidelijk Toneel brengt deze radicale en bevrijdende bewerking van de 350 jaar geleden geschreven Franse komedie De Mensenhater.

Beeld: Benning & Gladkova

 • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.

Wo 12 april 2023 - 20:30

PERRON-3

Prijzen

 • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
 • Normaal € 19,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:30 uur
 • Einde 21:45 uur

Extra informatie

Inclusief drankje