Menu
Sluit
Mission Molière Unplugged
  • Toneel
  • Familie, je hebt ze (niet) voor het kiezen

Mission Molière Unplugged

Het Zuidelijk Toneel

Di 30 mei 2023 - 20:30

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
  • Normaal € 25,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Extra informatie

Inclusief drankje

Theaterlocatie: PERRON-3

Last van een ochtendhumeur? Soms een hekel aan tout le monde? Gekweld door een onbeantwoorde amour? Jaloers op een kluizenaar die zich verstopt in de uitgestrekte bossen van Alaska? Herkenbaar? Dan ben je toe aan deze Mission Molière, een radicale bewerking van de Franse komedie De Mensenhater. Oh la la!

350 jaar na de dood van de Franse komedieschrijver Molière, brengen Sarah Moeremans en Joachim Robbrecht de personages uit zijn bekendste stuk De Mensenhater tot leven. Of misschien zijn ze nooit echt doodgegaan. Want ironie, komedie en cynisme is van alle tijden. In deze gemoderniseerde versie, die zich afspeelt in het Parijs van de zeventiende eeuw, geven Sarah en Joachim hun eigen visie op humor, hypocrisie en goedbedoelerigheid.

Met een Spiegelpaleis als decor en Frans geïnspireerde kostuums is Mission Molière een vrolijke talige komedie die je verschillende vormen van humor laat zien. De pakkende chansons krijg je gegarandeerd niet meer uit je hoofd (“Laat me zingen!"). De personages hebben elk een eigen karakter en worden in Mission Molière in een hedendaags jasje gestopt.

UNPLUGGED

Voor deze UNPLUGGED versie transformeert Mission Molière naar de intieme setting van de kleine zaal. Een rauwe en kwetsbare beleving waarbij je bovenop de 6 spelers zit. Dichterbij kom je bijna niet!

Serie Toneelkijkers
Mission Molière is onderdeel van de serie Toneelkijkers. In de serie nemen we je in vijf voorstellingen mee langs de veelheid van toneel in Nederland. Bij iedere voorstelling verwelkomen we je bij de inleiding of nagesprek onder leiding van Sander Janssens (o.a. theaterrecensent NRC en Theaterkrant). De serie Toneelkijkers is voor dit jaar uitverkocht, maar niet getreurd, er zijn nog wel kaarten beschikbaar voor alle toneelvoorstellingen!

Onder de serie Toneelkijkers vallen ook:
Hoogspel – Alles draait om een moord en de vraag wie het gedaan heeft. Schrijver Lex Passchier schreef een echte whodunnit voor een topcast met o.a. Johnny Kraaijkamp.
Momentum - Nieuwe toneeltekst van Lot Vekemans over de mensen die de wereld regeren, over hun angsten, complexen en demonen. Met o.a. Waldemar Torenstra
Een Leven – Benja Bruijning speelt de persoonlijke en ontroerende toneelmonoloog van schrijver Nick Payne over nieuw leven en de dood.
Happy in Holland – Een ontwapende voorstelling, vol luchtige botsingen tussen moeder en dochter op de brokstukken van een Chinees-Indisch restaurant.

Beeld: Sofie Knijff

  • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.

In de pers

“Hele leuke, grappige voorstelling. Zit steengoed in elkaar en is actueel en raak met de vele woordspelingen”

Publieksreactie

“Super onderwerp, de mens veranderd uiteindelijk niet door de jaren heen”

Publieksreactie

“Zeer indrukwekkend, leuke bewerking van 17-eeuws stuk, verweven met het heden. Prachtig decor!”

Publieksreactie

Bekijk de video

Di 30 mei 2023 - 20:30

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
  • Normaal € 25,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Extra informatie

Inclusief drankje