Menu
Sluit
Gevaarlijke namen
 • Toneel
 • De nieuwe generatie

Gevaarlijke namen

25 jaar Srebrenica

Do 25 november 2021 - 20:30

PERRON-3

  Overige speeldata

Prijzen

 • Normaal € 19,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Extra informatie

Inclusief drankje

Theaterlocatie: PERRON-3

Srebrenica 1995. Alma Mustafić is veertien en verliest door een fatale beslissing van Dutchbat haar vader. Hij wordt vermoord. De dan negentienjarige Raymond Braat is daar als Dutchbatter bij betrokken. Samen met acteurs Mike Weerts, Jolijn Henneman en Karen Sibbing vertellen ze vijfentwintig jaar later hun verhaal.

Rizo heette de vader van Alma Mustafić. Hij werkte jarenlang als elektricien voor Dutchbat – het Nederlandse VN Bataljon dat de burgerbevolking moest beschermen en raakte bevriend met een aantal Nederlandse militairen. Toen Srebrenica viel, werd Rizo echter zonder pardon van de basis gestuurd. De reden? Hij had niet het juiste pasje bij zich. Dutchbatter Raymond Braat – toen negentien jaar – scheidde de mannen van de vrouwen waarna de mannen, onder wie ook Rizo, werden vermoord.

Vijfentwintig jaar later delen Alma en Raymond het podium. Ze kijken met een compleet andere blik op de gebeurtenissen terug, maar er is één vraag die bij alle twee blijft rondzingen: hoe kón het dat de wereld dit liet gebeuren? Samen met acteurs Mike Weerts, Jolijn Henneman en Karen Sibbing vertellen ze hun verhaal in deze aangrijpende theatervoorstelling.

Een toneelstuk over gewone mensen, de waanzin van de haat en hoe de genocide na al die jaren nog steeds hun levens tekent. Een voorstelling om niet gauw te vergeten.

25jaarsrebrenica.nl

 • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten

Do 25 november 2021 - 20:30

PERRON-3

  Overige speeldata

Prijzen

 • Normaal € 19,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Extra informatie

Inclusief drankje