Menu
Sluit
De Kift
  • Muziek

De Kift

Feest van het Hondsvot

Vr 31 maart 2023 - 20:30

Willem Twee Poppodium

Geweest

Prijzen

Vanaf € 18,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Locatie: Willem Twee poppodium

Afgelopen seizoen organiseerden Theater aan de Parade en Willem Twee al flink wat evenementen samen en nu kondigen we vol trots en met veel plezier ons eerste officiële gedeelde programma aan! En iedereen die ook maar en beetje bekend is met de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek, zal meteen een dansje doen van vreugde. Bekend van hun fanfare, gedoopt in punk maar groot geworden door hun liefde voor muziek en poëzie. We hebben het natuurlijk over de Kift!

Feest van het Hondsvot is een opeenvolging van muziek- en tekstflarden uit het oeuvre van De Kift, gecombineerd met nieuwe muziek en teksten geput uit de wereldliteratuur. Het decor wordt gevormd door de (deels geanimeerde en geprojecteerde) tekenkunst van drummer/vormgever Wim ter Weele. Aaneengeregen als een grote zwerftocht door verleden, heden en toekomst ontvouwt zich de wereld van De Kift en het decor waarin F heeft gezworven.

Het is het verhaal van F: in een droom heeft hij die nacht een vrouw gezien, hij loopt met haar langs de zee der vergetelheid, hij is de strandjutter van zijn eigen leven en verzamelt de brokstukken… In zijn droom voert F ons terug langs de pleisterplaatsen waar hij op zijn tocht heeft haltgehouden. We zien de dingen die hij heeft gezien, de mensen die hij heeft ontmoet, horen de verhalen die hem zijn verteld.

De duivel loert op mij vanachter elke hoek.
Of ik binnen ben of buiten, hij is altijd naar mij op zoek.
Hij houdt me in de gaten vanaf de bodem van mijn glas.
En als ik ervandoor wil gaan helpt hij me in mijn jas.

F wordt op zijn reis vergezeld door het hondsvot, de duivel. We reizen met hen mee door het landschap van De Kift. Het vertrekpunt is het laatste album Hoogriet van waaruit we langzaam terugreizen langs de elf voorgaande ‘pleisterplaatsen’ van De Kift: Bal – Bidonville – Brik – Hoofdkaas – 7 – Vier voor Vier – Koper –– Vlaskoorts – Gaaphonger – Krankenhaus – Ijverzucht.

Dit concert is georganiseerd in samenwerking tussen Willem Twee en Theater aan de Parade.

Beeld: Christophe Vico 

  • Let op: de prijs is exclusief €2,00 transactiekosten.

Vr 31 maart 2023 - 20:30

Willem Twee Poppodium

Geweest

Prijzen

Vanaf € 18,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur