Menu
Sluit

Zaaltje Kraken

Zaaltje Kraken is een platform binnen Theater aan de Parade waar jongeren de mogelijkheid krijgen om hun eigen talenten te exploreren en ruimte te geven. Daar waar het theater graag de sleutel uit handen geeft, zullen jongeren de sleutel, onder begeleiding, in handen krijgen en zelf programma’s organiseren.

Jongeren krijgen de kans om evenementen te organiseren zoals talkshows, nachtcolleges, open mic nights, gameavonden en alles wat wij zelf niet kunnen verzinnen.

Door nauw contact met bestaande jongerenorganisaties in de stad zoals Art Unites, School des Levens, Skeerfestval en Powerup73 kunnen wij als theater de jongeren die klaar zijn voor een volgende stap faciliteren. Bij de gemeente kunnen de jongeren een subsidie aanvragen onder de noemer Cityboost. Hiermee kunnen ze hun project financieren. In 2024/2025 zal theater aan de Parade 3 dagen de Pleinzaal en een technicus beschikbaar stellen voor dit project. We trachten hier een groei in aan te brengen in de seizoenen die volgen.

Door Zaaltje Kraken op deze manier vorm te geven investeert Theater aan de Parade in de toekomst van de evenementenwereld en geven jongeren de kans om hun skills te ontwikkelen via dit platform.
Door evenementen te organiseren uit de koker van de jongeren zelf, zal het theater ook een jong publiek genereren. Door jongeren en voor jongeren. Het theater leert welke programma’s aansluiten bij de doelgroep.

Programma op maat

Uiteraard kunnen we een programma op maat samenstellen, wij denken graag met je mee. Neem hiervoor contact op met onze programmamaker Jeugd & Educatie:
sanne.berger@theateraandeparade.nl 
tel: 0618553861