Menu
Sluit

Verkoopalert: Maite Hontelé & Nationaal Jeugd Jazz Orkest

Trompettist en meervoudig Grammy Award-genomineerde Maite Hontelé is de nieuwe artistiek leider van het 20-koppige supertalenten-orkest Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO). Hontelé heeft de achtste formatie zelf vormgegeven en samengesteld. Het NJJO wordt in een uniek tweejarig coaching traject klaargestoomd om met MAITE HONTELÉ'S NJJO GOES MAMBO eerst in Nederland en vervolgens in 2024 internationaal te gaan toeren. En het goede nieuws is: ze komen ook naar Den Bosch!

Benieuwd wanneer Maite Hontelé en het NJJO komen en wanneer de kaartverkoop start? Schrijf je in voor het alert!

Schrijf je in voor Maite Hontelé & NJJOOver Maite Hontelé
Tussen 2009 en 2018 woonde Maite Hontelé in Colombia. Een decennium waarin zij vijf cd’s uitbracht en met haar eigen salsa-band vele concerten over de hele wereld gaf. De albums Déjame Así en Cuba Linda werden genomineerd voor een Latin Grammy. Cuba Linda won in 2019 de prestigieuze Cubadisco Award voor Beste Internationale Album en stond in 2020 op de lijst van genomineerden voor een Edison Jazz/World.

Maite over MAITE HONTELÉ'S NJJO GOES MAMBO: "Er is niet één soort mambo, maar een wereld aan mambo-varianten en nieuwe hedendaagse crossovers. En daarin werken wisselende latin-grooves en jazzimprovisaties op een perfecte manier samen. Dit biedt zowel het NJJO als het publiek een brede waaier aan muzikale mogelijkheden: diepgang en vrolijkheid gegarandeerd! Het repertoire heeft daarnaast een relatie tot mijn eerdere albums of het zijn stukken die speciaal voor het NJJO worden geschreven. Meervoudige Grammy winnaars zoals de Amerikaanse arrangeur en trompettist Philip Lassiter (Prince) en Juancho Valencia uit Colombia hebben daar aan meegewerkt.”