Menu
Sluit

Theater aan de Parade sluit na 44 jaar de deuren van het pand op de Parade maar programmeert gewoon door!

Maandagavond 31 augustus om 22.30 uur sloot wethouder van Olden na 44 jaar samen met alle medewerkers definitief de deuren van het huidige gebouw van Theater aan de Parade. Als Theater naar de Parade blijft de Bossche schouwburg tijdens de nieuwbouwperiode op diverse locaties voorstellingen programmeren.

Karin Bloemen was aangewezen als feniks van het theater en bleef als zodanig als enige achter om bezoekers en medewerkers in het najaar van 2023 opnieuw te verwelkomen, wanneer de opening van het nieuwe theater gepland staat. Maandagavond zong zij samen met De Koninklijke Harmonie de medewerkers voor een laatste keer toe, waarna iedereen zijn sleutels inleverde.

Na de sluiting van het oude gebouw zal de schouwburg als Theater naar de Parade een reis starten langs diverse theaters en locaties in en rondom ’s-Hertogenbosch om toch aanwezig te blijven in de stad met een brede programmering. 

Deze reis start in MAINSTAGE Brabanthallen, waar vanaf 4 september Cultuurstad Theaters van start gaat. Dit is een samenwerking van Theater aan de Parade met MAINSTAGE, waar bezoekers in een sfeervolle en veilige setting weer kunnen gaan genieten van meer dan 90 voorstellingen en concerten.