Menu
Sluit
NAFT + This is LOVSKI
  • Muziek

NAFT + This is LOVSKI

Vr 17 maart 2023 - 20:30

Willem Twee Poppodium

Geweest

Prijzen

Vanaf € 13,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Theaterlocatie: Willem Twee Poppodium

We zullen onze liefde voor blaasmuziek niet onder stoelen of banken steken. Na het festival Horn of Plenty pakken we lekker door met blaasmuziek en halen we samen met Willem Twee de Belgische band NAFT naar Den Bosch.

NAFT is de festivalsensatie van het moment. NAFT knalt. Explosieve drums, opgepompte bassax, oververhitte bariton, een scheurende tenor en licht ontvlambare trompet blenden tot een eigenzinnige mix van de betere beats. NAFT blaast brass over je techno en drumt je house inclusief voortuin in lichterlaaie. De ultieme brandstof om een podium te laten draaien, laaien, ontploffen. In 2018 begonnen op straat in Gent, vandaag op podium van Willem Twee Poppodium.

In het najaar van 2022 bracht de band debuut EP A-sides uit. De 4 tracks op de EP laten perfect zien hoe de bandleden van NAFT hun akoestische techno brass perfect hebben uitgewerkt in de afgelopen jaren. Deel 2 (B-sides) staat op de planning voor begin 2023 en dat is slechts het begin. We kunnen nog veel verwachten van deze Belgische live-sensatie.

This is LOVSKI

This is LOVSKI, geboortenaam Igor Sekulovic is een producer, artiest en performer uit Bosnië en Herzegovina. Als 9 jarige vluchtte Igor voor de oorlog in Joegoslavië. Hij verliet zijn land, maar nam zijn passie voor de klanken van de Balkan met zich mee. 

Afgelopen 6 jaar tourde Igor met zijn Balkan band Projekt Rakija langs de grotere Europese festivals. De band stond bekend om het energieke balkan feest dat ze het publiek creëerden. Ondertussen verdiepte Igor zich als producer en songwriter steeds meer in zijn andere passie: elektronische muziek. Op zoek naar een voor hem ultiem dansbare en authentieke sound, experimenteerde hij met urban stijlen, reggae ritmes en de kracht van analoge synths. In de zomer van 2018 besluit Igor te stoppen met Projekt Rakija en alle ruimte te geven aan een nieuwe worldbeat act waarin hij Zuidoost Europese klanken kan combineren met zijn nieuwe producties. This is LOVSKI wordt opgericht.

In het eerste jaar speelde de band al op festivals als Lowlands, Zwarte Cross en Eurosonic Noorderslag. Ook tourde This is LOVSKI langs zalen als Melkweg en Paradiso en neemt de band komend voorjaar een eerste stap naar het buitenland met een releaseshow in Berlijn (in samenwerking met Balkan Beats). Het debuutalbum Borders is verschenen op 8 november en werd gepresenteerd in een stampvolle Melkweg. Het album is volledig door frontman Igor zelf geproduceerd in zijn eigen studio. Samen met Xavier Waks (Soom T) nam hij in Parijs ook de mix voor rekening. 

Igor combineert de elementen van zijn Bosnische roots met indie/new wave en tropische sounds. Dit alles wordt vermengd met dansbare beats en catchy songwriting. Het resultaat? Bosnian Tropical Electro. Geïnspireerd door zijn plek in de maatschappij probeert Igor met This is LOVSKI een plek te genereren voor mensen die hun grens durven laten varen en zich niet aansluiten bij 1 vlag. Voor iedereen die weet hoe het is om een nieuw leven in een nieuw land op te starten. This is LOVSKI is een feestje in het niemandsland waar iedereen welkom is en alles mogelijk is. 

Met zijn exotische surfsound en opzwepende energie weet frontman en gitarist Igor Sekulović zijn publiek mee te nemen in een eclectisch This is LOVSKI feest. De muziek neemt je mee op een reis zonder grenzen. Naar een gouden zonsondergang, een dampend feest in een onontdekte stad, naar Oosterse fata morgana’s en rauwe werkelijkheden. This is LOVSKI brengt mensen samen en laat de wereld dansen.

Vr 17 maart 2023 - 20:30

Willem Twee Poppodium

Geweest

Prijzen

Vanaf € 13,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur