Menu
Sluit
Introdans
 • Dans

Introdans

The Battle

Za 07 december 2019 - 20:00

Theater aan de Parade - Grote Zaal

Verwijder van wensenlijst Zet op wensenlijst

Prijzen

1e rang

 • Normaal € 25,00
 • Student/CJP € 14,50
 • Vriendenpas € 22,50

Programma

 • Inleiding 19:00 uur
 • Aanvang voorstelling 20:00 uur
 • Met pauze
 • Einde 21:45 uur

Extra informatie

Inclusief drankje

U bent tevens uitgenodigd voor de inleiding om 19:00

75 jaar geleden vond de Slag om Arnhem plaats. Als eerbetoon aan dit gedenkwaardige moment uit de Nederlandse geschiedenis, heeft Introdans een speciaal dansprogramma samengesteld.

In september 1944 vond in Arnhem de krachtmeting plaats tussen Nazi-Duitsland en oprukkende Geallieerden. Met THE BATTLE kijkt Introdans uit hetzelfde Arnhem op haar manier naar de thema's strijd, kracht, energie en tot het uiterste gaan. Universele, tijdloze thema's, vormgegeven door eigentijdse choreografen. THE BATTLE opent met The Hunt, een dynamisch powerstruk voor zes mannen. De vrouwen van Introdans zijn te zien in een neiuwe creatie van Cayetano Soto: Alma. Met veel trots volgt de Nederlandse première van Sidi Larbi Cherkaoui's Qutb en sluit Introdans THE BATTLE af met imposante oude meester: Missa Brevis.

The Hunt - Robert Battle (Nederlandse première)
‘Een ware blockbuster’. Zo typeerde The New York Times The Hunt, een van de populairste werken van Robert Battle, artistiek directeur van het befaamde Alvin Ailey American Dance Theater. De stoere, dynamische mannenchoreografie verbeeldt een oerdansritueel met een sterk hedendaagse ‘urban’ ondertoon. Op de krachtige percussiemuziek van Les Tambours du Bronx voeren de zes mannen een strijd tegen zowel hun fysieke grenzen als hun emotionele stamina.

Qutb - Sidi Larbi Cherkaoui (Nederlandse première)
Introdans heeft inmiddels vier creaties van Sidi Larbi Cherkaoui op het repertoire. En steeds was Introdans de eerste die deze werken mocht uitvoeren, na het gezelschap waarvoor ze oorspronkelijk werden gemaakt. Dat geldt ook voor de nieuwste aanwinst: Qutb. Met Qutb (Arabisch voor as of draaipunt) wilde Cherkaoui ‘onbekend en gevaarlijk terrein verkennen’. Onderlinge afhankelijkheid, contactimprovisatie, flow en trance zijn de fysieke middelen waarmee de drie dansers verbinding zoeken. Het resultaat is een combinatie van extreme breekbaarheid en intense focus en kracht. “Als een overgangsritueel of een wandeling door de woestijn naar onbekende bestemming.”

Missa Brevis - José Limón
De Mexicaan José Limón (1908-1972) geldt als een van de grondleggers van de Amerikaanse moderne dans. Hij ontwikkelde zijn eigen danstechniek, die nog altijd wereldwijd wordt aangeleert. Toen Introdans in 2016 haar zeventigste verjaardag vierde, kreeg zij als eerste Nederlandse gezelschap toestemming Limóns meesterwerk Missa Brevis uit te voeren. De choreografie is gezet op een mis die de Hongaarse Zoltán Kodály tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog componeerde. Uit Limóns bezielde en aangrijpende choreografie spreekt een ontembare menselijke kracht. Als die van een feniks die uit zijn as herrijst.

Alma - Cayetano Soto (Wereldpremière)
Spanjaard Cayetano Soto, een van de internationaal meest gevraagde dansmakers van dit moment, maakt voor THE BATTLE een nieuwe creatie. Soto staat bekend om zijn sterke, eigenzinnige concepten en de technische uitdagingen waar hij zijn dansers voor stelt. Vooral in het complexe partnerwerk van zijn balletten. Al sinds 2010 presenteert Introdans met regelmaat nieuwe werken van hem. Zijn choreografie voor THE BATTLE creëert Soto exclusief voor de Introdans-vrouwen. De vraag wat een ingrijpende intense ervaring (zoals leven in oorlog) met je doet, staat daarbij centraal. Voor dit nieuwe stuk werkt Soto samen met de Nederlandse filmmaakster Inge Theunissen, met wie hij eerder de film Conrazoncorazon maakte.

https://www.introdans.nl/ 

Beeld: Pieter Henket
Scènefoto's: Hans Gerritsen


Introdans maakt onderdeel uit van onze 3x Dans Combi-korting. Als u voor onderstaande 3 voorstellingen kaartjes koopt, betaalt u slechts € 70,- en profiteert u van tot wel €10,- korting! Deze korting wordt in het winkelmandje automatisch verrekend. 

Di 26 nov | Nederlands Dans Theater 2 - Sierra Oscar Foxtrot Tango
Za 7 dec | Introdans - The Battle
Do 14 mei | Scapino Ballet Rotterdam - The Square

Bekijk de video

Za 07 december 2019 - 20:00

Theater aan de Parade - Grote Zaal

Verwijder van wensenlijst Zet op wensenlijst

Prijzen

1e rang

 • Normaal € 25,00
 • Student/CJP € 14,50
 • Vriendenpas € 22,50

Programma

 • Inleiding 19:00 uur
 • Aanvang voorstelling 20:00 uur
 • Met pauze
 • Einde 21:45 uur

Extra informatie

Inclusief drankje

U bent tevens uitgenodigd voor de inleiding om 19:00