Menu
Sluit
Blackbird
  • Muziek

Blackbird

Green Lights

Do 16 maart 2023 - 20:45

Willem Twee Poppodium

Geweest

Prijzen

Vanaf € 15,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:45 uur

Theaterlocatie: Willem Twee Poppodium

Zangeres Blackbird is niet meer weg te denken uit het Nederlandse radiolandschap. In 2021 was ze onderdeel van het strak uitverkochte Tuinsessies in Het Noordbrabants Museum, en nu komt ze terug naar Den Bosch!

Haar filmische popmuziek wordt gekenmerkt door vintage gitaren, sterke vocalen en verfijnde pop hooks. Blackbird stond al op veel festivals, werkte samen met het Metropole Orkest, won in 2021 de Limburgse Popprijs én staat op 16 maart in Willem Twee!

Blackbird is niet meer weg te denken uit het Nederlandse radiolandschap. De Limburgs/Amsterdamse singer-songwriter bracht na de succesvolle EP ‘One Of The Wild Ones’ haar debuutalbum ‘Blackbird’ uit in 2020, inclusief de singles ‘Lost In The Middle’, ‘I’m Like You’ & ‘Tell Your Mama’. Met alledrie sleepte ze een NPO Radio 2 TopSong binnen.

Het afgelopen jaar heeft ze met haar veelzijdige band veel nieuwe muziek opgenomen en in februari 2023 wordt een nieuwe EP verwacht waarvan het veelgedraaide Green Lights - die afgelopen juni uitkwam - de eerste single was. Haar tweede single Built and Broken komt in oktober uit!

Voorprogramma: Sophia Kruithof

Hoewel Sophia Kruithof een meisje van weinig woorden was ontdekte ze al snel een andere manier om zichzelf te uiten; ze leerde zichzelf zingen, gitaar spelen, piano spelen en drummen. Tegen de tijd dat ze zeven jaar oud was wist ze het zeker: ik wil muziek maken. Daarna begint er een periode van schoolbandjes en zanglessen, op haar 12de verjaardag krijgt ze een studiodag cadeau met producer Arno Krabman (bekend van o.a. Suzan & Freek en Within Temptation). Dit is het startschot voor misschien wel een van haar grootste talenten: songwriting.

Verbaasd over haar natuurlijke talent een eigen wereld te scheppen in tekst en muziek neemt Arno haar onder zijn vleugels en samen schrijven ze song na song. Uiteenlopend in sound, maar steeds weer datzelfde unieke creatieve van Sophia; een diepe volwassen emotionele laag, pakkende melodieën en haar unieke beeldende teksten. In 2019 neemt Sophia deel aan The Voice Of Holland, waar ze tijdens haar Blind Audition ook haar eigen song Alaska mocht spelen. The voice of Holland geeft een prachtig startschot voor het pad dat Sophia voor zichzelf heeft uitgestippeld: een album maken en touren… “ik wil vooral muziek maken!”.

Dit concert is een vrucht van de samenwerking tussen Willem Twee en Theater aan de Parade.

Bekijk de video

Do 16 maart 2023 - 20:45

Willem Twee Poppodium

Geweest

Prijzen

Vanaf € 15,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:45 uur