Menu
Sluit

Op naar het nieuwe Theater aan de Parade

Na meer dan 40 jaar trouwe dienst sloot Theater aan de Parade haar deuren. De oude dame werd afgebroken en op de historische fundamenten wordt gebouwd aan het nieuwe Theater aan de Parade. Een gloednieuw huis van, voor én met Den Bosch dat zich met een opening in seizoen 2023 -2024 met recht het kloppend hart van de cultuurstad van het zuiden mag noemen.

Van Oeteldonk tot Opera

Het nieuwe theater wordt dé plek voor ontmoeting en plezier. Voor vermaak, verdieping en inspiratie. Een culturele huiskamer waar iedereen uit de stad en de wijde regio zich thuis mag voelen en waar we iedereen met liefde kennis laten maken met alle vormen van kunst en cultuur die je je maar voor mogelijk kunt houden. Van Oeteldonk tot opera. Van lokaal tot internationaal. Van bekend tot onontdekt. Van ’s ochtends vroeg tot in de late uurtjes.

‘Het nieuwe theater wordt dé plek voor ontmoeting en plezier’

We kijken reikhalzend uit naar het moment dat onze deuren weer openen. Dat we ons publiek weer mogen verwelkomen dat zich opmaakt voor een avondje onvervalst cabaret of musical. Dat we er weer zijn voor onze vaste partners als Opera Zuid of de philharmonie zuidnederland. Dat we nieuwe huisgenoten verwelkomen zoals Oatmilk Studio. Spannende, nieuwe initiatieven ontwikkelen voor doelgroepen die de weg nog maar moeilijk weten te vinden. Dat we kunnen laten zien dat we meer zijn dan een huis voor vermaak. Dat we willekeurige voorbijgangers verleiden om binnen te komen om te proeven van het spannende gebouw. Dat we je verrassen met voorstellingen op plekken waar je anders nooit komt. Om vervolgens op meerdere momenten van het jaar weer te transformeren tot het Hoftheater der Amadeiro’s en onze rood-wil-gele sjaals weer om te hangen.

Jullie hebben geen idee hoezeer we hiernaar uitkijken! We tellen af tot de opening. Tel je met ons mee? En kun je niet wachten tot de opening? Kijk dan op de website van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Over de artist impressions / beelden | credits | NOAHH – Network Oriented Architecture