Menu
Sluit

Onze huisgenoten op Theaterfestival Boulevard

Van donderdag 3 t/m zondag 13 augustus 2023 presenteert Theaterfestival Boulevard weer theater, dans, muziek(theater) en kunstvormen die niet in een hokje passen. Opmerkelijk en actueel werk van binnen en buiten Europa voor een groot en nieuwsgierig publiek. Voor de leek en de liefhebber, voor de kunstprofessional en voor het gezin dat een dagje uit gaat. Voor iedere smaak. Voor iedere portemonnee. In het bruisende festivalhart, op de podia of op unieke locaties in en om Den Bosch. 


Foto: Theaterfestival Boulevard 's-Hertogenbosch

Deze zomer staan ook onze huisgenoten Kirsten van Teijn en Minoux op Theaterfestival Boulevard met de voorstellingen Late night talks - Jaloezie is een bitch en Papa was a Rolling Stone.


Late night talks - Jaloezie is een bitch

In Late night talks - Jaloezie is een bitch interviewt Kirsten van Teijn met hartverscheurende humor in een theatraal live onderzoek elke avond een andere gast. Speciaal voor Boulevard gaat ze het gesprek én gevecht aan met jaloezie; een verboden emotie doordrenkt van liefde, maar mét giftanden. 

Kirsten voelt zich een rijke bitch met niet één, maar twee relaties. Polyamorie onder de knie! Maar als haar vriendin ineens verliefd wordt op een ander, wordt haar open mind keihard op de proef gesteld. Met Late night talks - Jaloezie is een bitch nodigt ze het publiek op Boulevard uit in een kleurrijke viering van zelfontplooiing. Door mee te praten, ontmoeten én dansen en haar te vergezellen in haar missie om onconventioneel liefhebben vorm te geven. 

In 2022 won Kirsten de prestigieuze VSCD-cabaretprijs Neerlands Hoop voor haar voorstelling (S)EXPERIMENT over de (on)mogelijkheid om tegelijkertijd een relatie met een man én een vrouw aan te gaan. 

'Late night talks - Jaloezie is een bitch' van Kirsten van Teijn is van 8 t/m 12 augustus te zien bij Podium Azijnfabriek. Kaarten bestel je op de website van Theaterfestival Boulevard


Foto: Maasje Ooms


Pappa was a Rolling Stone - MINOUX

Met Papa was a Rolling Stone presenteert MINOUX haar onderzoek naar de relatie tussen vader en zoon. Na de moeders in de voorstelling Leer me de dans van je moeder uit 2021, zijn nu de vaders aan de beurt.

MINOUX ging het afgelopen jaar in gesprek met de zonen van de stad over hun vaders. Wie zijn ze nou eigenlijk? Een rolmodel, of een man waarvan je niet eens weet hoe je zijn naam spelt? Maasja Ooms filmde portretten van de verhalen van deze zonen.

En ook de vaders komen aan het woord. Zingend dit keer want zoals John Lennon al zei:  “Praten is een slechte vorm van communicatie, muziek is beter.” Componisten Robbert Klein (o.a. Club Gewalt) Sinem Altan (Atzemusiktheater Berlin) Erik Vlasblom (arrangeur en pianist) storten zich op de verhalen van de zonen en de liederen van de vaders. 

Een Bildungskonzert voor iedereen met een vader

Papa was a Rolling Stone is de uitkomst van een theatraal onderzoek in het kader van de Lijn 73-projecten, waarin MINOUX werkt met makers die een speciale betrokkenheid bij de stad hebben, of willen ontwikkelen. Naast Boulevard, wordt dit project ook ondersteund door de gemeente ’s-Hertogenbosch en Theater aan de Parade. 

Volgend jaar sluit MINOUX het drieluik Moeder, Vader, Kinderen af met de voorstelling Ouderpardon: een rechtbank doku opera waarin de kinderen hun ouders aanklagen bij de kinderrechter vanwege nalatig ouderschap. 

'Papa was a Rolling Stone' van Minoux is op 9 en 10 augustus te zien in het Zuiderpark (Tent Groen) bij Theaterfestival Boulevard. Kaarten bestel je op de website van Theaterfestival Boulevard