Menu
Sluit

De Heldenketting

Samen met Het Zuidelijk Toneel creëert Theater aan de Parade dit jaar een expositie met het thema helden. Voor deze expositie is de Bossche straatfotograaf Nikki Nordmann op pad gegaan om tientallen ontmoetingen en mooie gesprekken over 50 helden te portretteren.  


Het Zuidelijk Toneel ging samen met fotograaf Nikki Nordmann op zoek naar de onbekende helden en vroeg hen Wie is jouw held? Het resultaat is een ketting van 50 helden, met elk hun betekenis voor de stad. 

Theater aan de Parade geeft de portretten van de 50 helden een uniek podium in de stad, in een periode waarin het theater op verschillende theaterlocaties in de stad speelt. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan een nieuw toekomstbestendig theater aan de Parade. Na de opening zal de Heldenketting expositie op bijzondere locaties in de stad te zien zijn, om uiteindelijk een vaste plek te krijgen in het nieuwe theater in 2023.  

Een tipje van de sluier? Onder andere  Stella Coffie (De Bezige Buurtwerker) Abel Heijkamp (De Woning Waker) Jordi Nooijen (Hip-Hop-Held) en Laurenzo Limburg (De Speelgoed Ster) zullen worden vereeuwigd door straatfotograaf Nikki Nordmann.

Meer info

Foto: Simone Michielsen