Menu
Sluit

De Heldenketting

Samen met Het Zuidelijk Toneel creëert Theater aan de Parade dit jaar een expositie met het thema Helden. Voor deze expositie is de Bossche straatfotograaf Nikki Nordmann op pad gegaan en heeft tientallen ontmoetingen gehad met bijzondere mensen uit Den Bosch. Deze 50 bijzondere mensen dragen iets bij aan de stad. Vanaf 2 oktober kun je de 50 portretten van deze helden en hun verhaal bezichtigen in de foyer van HAL8 in de Brabanthallen.


Het Zuidelijk Toneel ging samen met fotograaf Nikki Nordmann op zoek naar de onbekende helden en vroeg hen Wie is jouw held? Het resultaat is een ketting van 50 helden, met elk hun betekenis voor de stad. 

Theater aan de Parade geeft de portretten van de 50 helden een uniek podium in de stad, in een periode waarin het theater op verschillende theaterlocaties in de stad speelt. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan een nieuw toekomstbestendig Theater aan de Parade. Na de opening op 2 oktober zal de Heldenketting expositie op bijzondere locaties in de stad te zien zijn, om uiteindelijk een vaste plek te krijgen in het nieuwe theater in 2023.  

Een tipje van de sluier? Onder andere  Stella Coffie (De Bezige Buurtwerker), Sophie Gruijters (Groene Grootheid) Natasja Runderkamp (De Zorg Held) Jordi Nooijen (Hip-Hop-Held) en Laurenzo Limburg (De Speelgoed Ster) zullen worden vereeuwigd door straatfotograaf Nikki Nordmann.

Meer info

Foto: Simone Michielsen