Menu
Sluit

Een monument van de toekomst!

De Bossche gemeenteraad heeft het bestemmingsplan voor een nieuw Theater aan de Parade goedgekeurd. Zo komt na 14 jaar het nieuwe 'cultuurjuweel' steeds dichterbij!

We willen u meenemen tijdens onze reis naar 2023/2024, wanneer we het nieuwe pand aan de Parade mogen betreden. Zodoende houden we u natuurlijk graag op de hoogte van de gebeurtenissen tot het zover is!

Goed nieuws!

Op 7 oktober was het dan ook het moment waarop, na 14 jaar, de eerste echte stap werd gezet! Tijdens de vergadering van de gemeenteraad heeft de gemeente het nieuwe bestemmingsplan goedgekeurd! En hoewel over smaak niet te twisten valt, kwamen superlatieven als ’een parel voor de stad’, ‘een eye-catcher’ en ’een prachtig ontwerp’ naar voren.

Dit houdt in dat we vanaf 2023/2024 de hele dag een onderdeel mogen zijn van de reuring op de prachtige Parade. Zo zullen onze deuren om 9.00 uur openen, en pas sluiten wanneer de allerlaatste bezoeker het theater heeft verlaten! 

De presentatie aan de Welstandscommissie en het huidige ontwerp kunt u terugvinden op de website van de gemeente. Directeur Alex Kühne deelde in het programma Focus zijn visie op het nieuwe bestemmingsplan, de benaming van de zalen, de positie in de stad 's-Hertogenbosch en de toekomstplannen voor onze programmering! De hele uitzending is terug te kijken op de website van Dtv nieuws. Voor het volledige artikel uit de Theaterkrant klik je hier.

Impressie: NOAHH