Menu
Sluit

Onderweg naar het nieuwe Theater aan de Parade

Na meer dan 40 jaar trouwe dienst sloot Theater aan de Parade in augustus 2020 haar deuren. Op de historische fundamenten wordt nu druk gebouwd aan het nieuwe Theater aan de Parade. Een gloednieuw huis van, voor én met Den Bosch. Iedere maand geven we een update over de nieuwbouw. We praten je bij!

Wat is er de afgelopen weken gebeurd?

De bouwvak is voorbij dus er wordt weer volle bak gewerkt aan de afrondende fase van het theater. Buiten worden de prefab elementen van de toneeltoren geplaatst. Langzaamaan wordt er gewerkt aan de afwerking. Zo worden er bloembakken geleverd die in de brandgang aan de Cavaleriestraat worden geplaatst.

 

Tegelijkertijd wordt aan het straatwerk gewerkt voor een verbeterde uitstraling. De zonnepanelen op de toneeltoren, naast het gouden dak en op de tussenliggende daken worden geïnstalleerd. Aan de voorzijde van het pand wordt gewerkt aan de installatie van de deuren en de vrachtwagenheffer. Denk hierbij aan de fundering van het schuifplateau, de rails- en schuifdeurmontage.

Binnen in het gebouw wordt op verschillende verdiepingen gewerkt aan de afwerking, zoals het timmerwerk, het parket en de klimaat- en systeemplafonds. Komende week worden de eerste barmeubels gemaakt. En vinden er installatie werkzaamheden plaats aan het sanitair en de keuken.

In de Pleinzaal wordt er verder gewerkt aan de podiumheffers. Bij het balkon wordt aankomende week een aanvullende balustrade gemaakte en gemonteerd. Deze kan worden ingezet als het balkon als sta-balkon wordt gebruikt. Bijvoorbeeld tijdens een staconcert of carnavalsevenementen. 

 

De Casinozaal is bijna volledig afgerond. Het team is bezig met de laatste afwerking aan de luiken van de toneelvloeren. Tegelijkertijd wordt er verder gewerkt aan de techniek in de zijwanden om deze te kunnen sluiten. Het trekwek zorgt voor de orkestbakheffers en het rijgen van de staalkabels voor de heftechniek. We zijn er bijna!

Meer informatie over de bouw van ons nieuwe theater? We verwijzen je graag door naar de website van de gemeente 's-Hertogenbosch: www.s-hertogenbosch.nl/theater