Menu
Sluit

Bouw update

Na meer dan 40 jaar trouwe dienst sloot Theater aan de Parade in augustus 2020 haar deuren. Op de historische fundamenten wordt nu druk gebouwd aan het nieuwe Theater aan de Parade. Een gloednieuw huis van, voor én met Den Bosch. Iedere maand geven we een update over de nieuwbouw. We praten je bij!

De buitengevel

De opbouw van de buitengevel wordt voortgezet, met speciale aandacht voor de resterende kolommen van de gevel die worden geplaatst. Deze worden
daarna afgewerkt met aluminium en steenstrips voor een afgewerkte uitstraling. Over 2 weken is ook de grote schuifdeur aan de voorzijde gereed. Het schuifplateau wordt binnenkort geïnstalleerd.

Binnen

Binnen wordt gewerkt aan, nu echt, de laatste afwerking. In het hele theater worden de laatste plafonds gesloten. De laatste vloeren worden afgewerkt en de theatertechniek aangesloten. Tussen deze werkzaamheden is het schoonmaakproces al in volle gang.

De eerste tribunes worden geïnstalleerd in de Pleinzaal. Hierna volgt de montage van de rest van het interieur. Waaronder ook horecavoorzieningen. Ook wordt er aankomende maand gestart met de aanleg van groenvoorzieningen op o.a. het dak en in de botanische foyer.

Op dit moment worden al verschillende keuringen en certificeringen uitgevoerd om ervoor te zorgen dat alles naar behoren functioneert.
Rondom het Theater worden aankomende maand de brandgangen opnieuw aangelegd. Direct aanwonenden zijn hierover inmiddels geïnformeerd. 


Meer informatie over de bouw van ons nieuwe theater? We verwijzen je graag door naar de website van de gemeente 's-Hertogenbosch: www.s-hertogenbosch.nl/theater