Menu
Sluit
Nacht in... Den Bosch
 • Toneel

Nacht in... Den Bosch

Het Zuidelijk Toneel & Firma Ducks

Vr 17 juni 2022 - 20:30

Pleitzaal

Geweest

  Overige speeldata

Prijzen

 • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
 • Normaal € 19,50
 • Student/CJP € 12,50
 • Vriendenprijs € 10,00

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:30 uur
 • Einde 22:00 uur

Theaterlocatie: Huis73

Voor De Nacht in Den Bosch gaat theatermaakster Liliane Brakema de wijken in. Ze ontmoet inwoners van ’s-Hertogenbosch en spreekt met hen over alles wat belangrijk is in het leven. Met spelers uit de stad, persoonlijke verhalen én muziek, belooft dit een parel te worden.

Tijdens de nachten in Den Bosch gebeuren de vreemdste dingen. In elk geval in Theater aan de Parade. Twee inwoners van Den Bosch spelen tussen professionele acteurs mee in een voorstelling over ontmoeting en eenzaamheid.

Regisseur Liliane Brakema heeft veel gesprekken gevoerd met inwoners over het leven en veel meer. Als je om je heen kijkt, is het ook vreemd. Voor sommige mensen lijkt alles makkelijk, anderen kijken ernaar en denken: “Hoe doen ze het toch, hoe krijgen ze het voor elkaar?”. En toch, iedereen heeft een mooi verhaal.

Nacht in Den Bosch is een mooie, grappige en ontroerende belevenis. Kom kijken, ga de bijzondere nacht in en de ontmoeting aan.

Geïnspireerd door het voor haar terugkerende motief ‘eenzaamheid’ vertrekt gelauwerd regisseur Liliane Brakema dit keer niet vanuit bestaand repertoire, maar vanuit het thema ‘ontmoeten’. Om niet alleen een voorstelling over ontmoeten te maken, maar zichzelf ook bloot te stellen aan ontmoetingen, gaat ze de wijken van de verschillende speelsteden in om met bewoners van de stad te praten over de grote thema's van het leven: verlangen, eenzaamheid, liefde, twijfel, geluk en de dood. Deze gesprekken bepalen mede de inhoud en vorm van de voorstelling. En om zichzelf en haar performers bloot te blijven stellen aan nieuwe ontmoetingen, doen per speelstad drie van jouw eigen stadsgenoten mee.

Het resultaat is de speelse, aangrijpende en intieme voorstelling Nacht in…. Hierin prikkelen muziek, absurdistisch getinte teksten en de speels-dansante lichaamstaal van de performers in hun aangrijpende taferelen de magie en humor van de toeschouwer. Soms valt de verrassing en theater magie even weg, en durft Liliane samen met haar performers ruimte te scheppen voor het toeval: de ware ontmoeting tussen performers en speelstad. En, de ontwapening van een onverwacht moment. Om vervolgens weer in de magie te mogen verdwijnen waarin alles mogelijk is.

Verhalen uit Den Bosch
Naast 3 professionele acteurs spelen iedere avond twee inwoners uit Den Bosch mee die nog nooit eerder op het podium stonden: Rina, Gerard, Zargona, Lies &Joop. Hierdoor ontstaat bij iedere voorstelling een verrassende dynamiek en is geen avond hetzelfde.

Deze voorstelling is onderdeel van het thema 'Eenzaamheid.'

Piet Menu (artistic director van Het Zuidelijk Toneel): "Liliane Brakema laat in deze voorstelling het mooie in de mens zien. Ook al zijn we soms eenzaam, de hunkering naar elkaar overwint”

Brabants Dagblad: "De voorstelling is een theatrale reconstructie van al die gesprekken, opgesplitst in drie delen. Waarbij in het eerste deel in sneltreinvaart alle mensen anoniem en wel kort gekarakteriseerd worden. Een omkleedpartij van jewelste voor de drie acteurs, die regelmatig in hun ondergoed staan en uiterst behendig switchen van pruik, pak en toon. (...) Verderop in de voorstelling - krijgen ze gezelschap van twee anderen, afkomstig uit de gemeente waar ze die avond spelen. Brakema: ,,Die lokale mensen nemen iets prachtigs authentieks mee."

Beeld: Het Zuidelijk Toneel

 • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten

Vr 17 juni 2022 - 20:30

Pleitzaal

Geweest

  Overige speeldata

Prijzen

 • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
 • Normaal € 19,50
 • Student/CJP € 12,50
 • Vriendenprijs € 10,00

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:30 uur
 • Einde 22:00 uur