Menu
Sluit
Meet the Classics! - Slagwerk Den Haag
 • Klassieke muziek

Meet the Classics! - Slagwerk Den Haag

Meet the classics!

Do 24 november 2022 - 20:30

Jheronimus Bosch Art Center

Geweest

  Overige speeldata

Prijzen

 • Normaal € 25,00

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:30 uur
 • Geen pauze

Extra informatie

Inclusief drankje

Theaterlocatie: Jheronimus Bosch Art Center

Altijd al iets meer willen weten van klassiek maar niet weten waar je moet beginnen? In Meet the Classics maak je kennis met een aantal Nederlandse musici die je op weg helpen in de wondere wereld van etudes, aria's, suites en symfonieën. Je hoort de mooiste klassieke stukken en presentator Bart de Graaf zorgt voor leuke feitjes en info over de muziek. Na afloop geniet je thuis van de speciale Meet the Classics Spotify lijst, vol met muziektips om lekker verder te luisteren. In deze editie: Slagwerk Den Haag. Slagwerk Den Haag is gefascineerd door alles wat te maken heeft met geluiden en materialen als klankbron en is een van de beste slagwerkgroepen ter wereld. In 2017 vierde het ensemble – dat bestaat uit vier tot zes slagwerkers – samen met de Amerikaanse topcomponist Steve Reich diens tachtigste verjaardag met een concert in een uitverkocht Muziekgebouw aan ’t IJ. Vanavond brengen de slagwerkers een ode aan die avond en verrassen ze óók met nieuw, minimalistischer werk.

Van minimal pionier Steve Reich klinken onder meer de minimal-music klassiekers Clapping Music, Drumming (Part I) en zijn meest bekende werk: Marimba Phase. Het virtuoze Battucata voor versterkte ezelskaken van sonoloog en componist Hugo Morales komt vanavond ook voorbij. Morales won alle belangrijke compositieprijzen van Nederland, Japan, Mexico en Rusland. Naast nieuw, minimalistisch werk brengt het ensemble ook een ruimtelijke improvisatie van Fields voor windmakers ten gehore. Een indrukwekkende avond die nog lang naklinkt!

Over Slagwerk Den Haag
Slagwerk Den Haag is een van de meest actieve slagwerkgroepen in Europa en excelleert in zowel het standaardrepertoire van componisten als Yannis Xenakis, Steve Reich, Philip Glass en John Cage als in cutting edge nieuwe producties. Met zijn fascinatie voor geluid, puls en elk denkbaar materiaal als klankbron weet het ensemble het publiek steeds weer te verrassen. Daarbij wordt op traditioneel slagwerkinstrumentarium, maar ook op versterkte ezelskaken, zonnepanelen, porselein en met digitale middelen gespeeld.

Slagwerk Den Haag werkt samen met een brede waaier aan topkunstenaars en makers van nu, waaronder componisten als Michael Gordon, Kate Moore en Yannis Kyriakides, dansgezelschappen als Club Guy & Roni en Nederlands Dans Theater, flamenco-‘kanon’ Eduardo Guerrero, producer Talismann, beeldend kunstenaar Joep van Lieshout, kamerorkest Amsterdam Sinfonietta en het theatergezelschap van Boukje Schweigman.

slagwerkdenhaag.nl

Beeld: Gerrit Schreurs

 • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.

 

Do 24 november 2022 - 20:30

Jheronimus Bosch Art Center

Geweest

  Overige speeldata

Prijzen

 • Normaal € 25,00

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:30 uur
 • Geen pauze

Extra informatie

Inclusief drankje