Menu
Sluit

Nieuw meester-gezelprogramma: Gerenoveerd!

In het gloednieuwe theaterconcept Gerenoveerd! koppelt Theater aan de Parade jonge, veelal lokale makers aan ervaren voorbeelden uit het vak voor een inspirerende avond. In de eerste editie in Podium Azijnfabriek was het aan cabaretier Ramon Chatrer. Hij leerde graag de fijne kneepjes van het vak van stand-up comedian Raoul Heertje. Voor de pauze zag het publiek Ramon en Raoul aan het werk op de vloer, na de pauze was er tijd voor het gesprek tussen beide mannen én het publiek. Want hoe werkt dat cabaretvak nu eigenlijk?

Theater aan de Parade gebruikt de periode tot aan de opening van het nieuwe theater alvast om nieuwe concepten te lanceren. ‘We zien deze bouwperiode echt als een testperiode’, aldus Ursel Braaksma, programmamaker bij Theater aan de Parade. ‘Deze periode gaat voor ons over bouwen en plannen maken voor de toekomst. Zodra de deuren van het nieuwe theater opengaan, zijn we er met een eigentijds programma met de bekende namen én onderscheidende concepten. In het nieuwe theater is er veel meer ruimte voor het gesprek, colleges, talkshows en meester-gezelprogramma’s als Gerenoveerd! Als kloppend hart van de cultuurstad van het Zuiden gunnen we lokale makers meer podium. In aanloop naar de opening van het nieuwe Theater aan de Parade willen we theatermakers dan ook graag de mogelijkheid geven hun ‘gereedschap’ te testen en te leren van ervaren vakgenoten. Dat je daar als publiek bij mag zijn, is volgens mij heel boeiend.’ 

Theater aan de Parade is in gesprek met meer lokale makers en talenten voor volgende edities. Zo ook met de jonge, talentvolle theaterproducent Niels van Doormalen (Oatmilk) en de ervaren musical- en toneelproducent Ruud de Graaf (o.a. producent van Titanic de Musical, Rocky Horror Show) om het over de magie van musical te hebben. En Lois van der Ven (o.a. bekend van Belle en het Beest) wil graag leren van musical-zangeres en actrice Pia Douwes. 

Over Raoul Heertje
Buiten optredens in Nederland, trad Raoul ook op in Amerikaanse en Britse comedyclubs en talkshows. Samen met zijn broer Eric is hij oprichter van stand-up gezelschap Comedytrain en comedyclub Toomler. Hij was jarenlang teamcaptain van de quiz Dit was het nieuws, onderzocht media-mechanismes in Heerlijk eerlijk Heertje, presenteerde Wintergasten en maakte met Frans Bromet de tv-serie Het Israël van Heertje & Bromet.

Over Ramon Chatrer
Cabaretier en zanger Ramon Chatrer studeerde in 2019 af aan de Koningstheateracademie. In 2020 won hij de jury,- publieks,- en persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Daarnaast had hij een half jaar een muzikale rubriek bij Giel Beelen op Radio NPO2. In 2021 stond hij in de finale van het Amsterdams Kleinkunstfestival met zijn voorstelling Roestplaats: een voorstelling over de lusten en driften die in mensen schuilen.