Menu
Sluit
Smelt: vertelvoorstelling
  • Toneel

Smelt: vertelvoorstelling

Ernst Daniel Smid en Roán ten Cate

Zo 10 april 2022 - 15:00

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
  • Normaal € 22,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 15:00 uur

Extra informatie

Inclusief drankje

Theaterlocatie: PERRON-3

Na het enorme succes van Smelt met Ernst Daniël Smid en Roán ten Cate, keren de twee acteurs voor één keer terug naar Theater aan de Parade. In deze vertelvoorstelling gaan de twee met elkaar in gesprek. Terug naar de kern en zonder decor. Aangrijpend en kwetsbaar. In een theatrale documentaire dialoog met poëzie, humor, kwetsbaarheid en filosofie is er in het bijzonder aandacht voor dat verhaal over het leven dat we liever niet vertellen en horen: dat alles wat ooit was, ooit weer vergaat.

In Smelt worstelen twee acteurs met hun leven, hun identiteit en hun carrière. De één (Roán ten Cate) is net afgestudeerd aan de toneelschool en vastberaden om de wereld te veroveren. De ander (Ernst Daniël Smid) had die wereld ooit aan zijn voeten liggen, maar met het verstrijken van jaren is zijn glansrijke carrière als een van de grootste operazangers van Europa langzaamaan steeds meer in verval geraakt. Samen bevinden zij zich in twee tegengestelde levensfases: de een aan de voet van de Olympus, vol hoop en goede moed, de ander aan de andere kant van de berg, na er na een glorieuze beklimming keihard te zijn afgedonderd.

Vier jaar geleden werd Ernst Daniël Smid gediagnosticeerd met een levensbedreigende vorm van de ziekte van Parkinson. Dit aangrijpende verhaal dient nu als inspiratie voor deze dialoog.

De voorstelling is natuurlijk gebaseerd op de situatie van Ernst, maar gaat tegelijkertijd over zo veel meer. Door Ernst samen met een jongere acteur in gesprek te laten gaan, wilden we de vraag naar vergankelijkheid in relatie tot identiteit stellen. Zonder daarmee de tragiek te verhullen, heeft dat geresulteerd in een ontroerende speels stuk met worstelende personages van vlees en bloed", aldus regisseur Rowdy Pelgrim.

Smelt onderzoekt de vraag naar identiteit als het verhaal dat we van onszelf en de ander maken en welke rol succes en ambitie daarin spelen. Want ben je wie je bent, wie je wilt zijn of hoe anderen jou zien? En wat is succes eigenlijk, behalve een tussenstation tussen de as die we waren en de as waartoe we wederkeren? Door middel van lijven en stemmen, van humor en kwetsbaarheid, poëzie en filosofie worden deze vragen onderzocht.

https://www.pelgrimmaakt.nl/ 

Foto: William Rutten

  • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.
  • Bekijk hier wat onze coronamaatregelen zijn.

Bekijk de video

Zo 10 april 2022 - 15:00

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
  • Normaal € 22,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 15:00 uur

Extra informatie

Inclusief drankje