Menu
Sluit
Zeynep Bakşi Karatağ
 • Muziek
 • Wereldmuziek

Zeynep Bakşi Karatağ

Zo 08 mei 2022 - 20:30

PERRON-3

Geweest

  Overige speeldata

Prijzen

 • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
 • Normaal € 29,00

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Theaterlocatie: PERRON-3

Zeynep Bakşi Karatağ is dé vrouw die jou het beste van de Turkse volksmuziek laat ervaren. Met haar krachtige, melancholische stem en een onmiskenbaar timbre creëert de kunstenares een warme en magische sfeer. Ze combineert traditionele elementen met hedendaagse muziek. Kortom een unieke combinatie.

Zeynep Bakşi Karatağ begon haar muziekcarrière in 1996 met zanglessen bij de legendarische Seha Okuş in het Müjdat Gezen Art Center. Een jaar later trad ze toe tot het Istanbul State Conservatory, een beslissing die haar benadering van muziek tot op de dag van vandaag beïnvloedt. Na een lange pauze met haar gezin keerde Zeynep Bakşi Karatağ in 2012 terug naar haar grote passie: muziek. In 2014 bracht ze haar eerste studioalbum "Mozaik" uit via Kalan-label.

“Het ontwerp van mijn eerste paneel, 'Mozaik', was een avontuur voor mij en mijn echtgenoot. We begonnen muziek te maken zonder te weten waar het ons heen zou brengen. We wilden oude en traditionele liederen moderniseren om ze interessant te maken voor de jongere generatie. Mensen waren verrast door het resultaat. De reacties waren overweldigend en bemoedigend. Dus besloten we door te gaan en onszelf te laten afdrijven. Dit keer schreven we vier nieuwe nummers voor een nieuw album en vroegen we vrienden om ons te steunen."

Dat deden ze ook. Meer dan een jaar werkten Zeynep en haar man Murat Karatağ, een succesvolle producer, aan hun nieuwe album "Usulca". Ze nodigden muzikantenvrienden zoals Ozbi, Ahmet Aslan en Umut Altıncağ uit om deel uit te maken van het project. Het resultaat is een 12-delige zangreis naar een moderne en traditionele wereld van Turkse muziek. Als je "Mozaik" leuk vindt, zul je "Usulca" geweldig vinden.

Zeynep Bakşi Karatağ bracht in 2019 haar singles "Bir Fırtına Tuttu Bizi", "Adaletin Bu Mu Dünya", "Derdim Gizli" en "Yalan Dünya" uit. Alle vier waren ze te zien in verschillende Turkse televisieseries waardoor ze in een korte tijd erg populair werden. Zeyneps nieuwste single met "Fırat Çelik" wordt ook zeer goed ontvangen. Zeynep Bakşi Karatağ neemt momenteel duetten op met Doğan Duru (REDD), die in de nabije toekomst zullen verschijnen. Mis de concerten van Zeynep Bakşi Karatağ niet! We kunnen je in ieder geval beloven dat het een waar spektakel wordt!

 • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.
 • Bekijk hier wat onze coronamaatregelen zijn.

Zo 08 mei 2022 - 20:30

PERRON-3

Geweest

  Overige speeldata

Prijzen

 • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
 • Normaal € 29,00

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:30 uur