Menu
Sluit
Willem van Hanegem
 • Theatercollege

Willem van Hanegem

Een bijzondere avond met De Kromme

Di 20 april 2021 - 20:00

MAINSTAGE - Brabanthallen

Geweest

  Overige speeldata

Prijzen

 • Normaal € 29,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:00 uur
 • Met pauze

Extra informatie

Inclusief drankje

Theaterlocatie: HAL8 - Brabanthallen

De legendarische voetballer die bekendstaat als De Kromme, kun jij in levenden lijve ontmoeten! Samen met presentator Eddy van der Ley gaat hij bij Theater aan de Parade in gesprek over zijn rijke sportcarrière.

Van Hanegem is een van de beste voetballers die Nederland ooit heeft voortgebracht, dus er valt genoeg te bespreken! Aan de hand van bijzondere (wedstrijd)beelden nemen de oud-voetballer en presentator Eddy je tijdens dit theatercollege mee op een avontuurlijke reis door zijn imposante voetballeven, met onder meer aandacht voor het totaalvoetbal van Oranje, het WK van 1974 in West-Duitsland en de successen en tegenslagen bij Feyenoord. Ook krijg je veel voetbal van nu te zien, want De Kromme is nog altijd razend populair als markante voetbalcommentator.

Na de pauze is er uitgebreid de tijd voor vragen uit het publiek. Na afloop is er een meet & greet. Dus grijp je kans en ontmoet deze sport legende!

Over Willem van Hanegem
Willem van Hanegem (1944) verliest tijdens een bombardement op Breskens zijn vader, broertje en zusje. Op relatief late leeftijd breekt hij pas door als profvoetballer, maar Willem groeit uit tot een van de beste spelers uit de vaderlandse geschiedenis. De meeste voetbalkenners rangschikken hem in de eeuwige ranglijst op de derde plek, pal achter Johan Cruijff en Marco van Basten. Van Hanegem maakte vooral furore in het shirt van Feyenoord. Met de Rotterdammers wordt hij drie keer landskampioen en wint hij, naast de UEFA Cup, als eerste Nederlandse club de Europa Cup I en de Wereldbeker. De middenvelder speelt 52 keer voor het Nederlands elftal, waarmee hij de finale haalt van het WK van 1974 in West-Duitsland. Later wordt hij trainer van onder meer Feyenoord (kampioenschap in 1993), AZ en assistent-bondscoach van Oranje. 

Foto: Eric Brinkhorst

 • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.
 • Bekijk hier wat onze coronamaatregelen zijn.

Di 20 april 2021 - 20:00

MAINSTAGE - Brabanthallen

Geweest

  Overige speeldata

Prijzen

 • Normaal € 29,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:00 uur
 • Met pauze

Extra informatie

Inclusief drankje