Menu
Sluit
Willem van Hanegem & Eddy van der Ley
  • Specials

Willem van Hanegem & Eddy van der Ley

Een bijzondere avond met De Kromme

Di 20 april 2021 - 20:00

MAINSTAGE - Brabanthallen

Prijzen

  • Normaal € 29,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:00 uur

Deze voorstelling wordt verplaatst in verband met de coronamaatregelen. Bezoekers worden persoonlijk geïnformeerd.

In februari 2019 vierde voetballegende Willem van Hanegem zijn 75ste verjaardag. Een jaar later gaf ‘de Kromme’ een theatercollege in Schouwburg Cuijk. Het werd een exclusieve en bijzondere avond met één van de beste en meest markante voetballers die Nederland heeft voortgebracht. Een vervolg kon daarom niet achterblijven.   

Interviewer Eddy van der Ley nam Van Hanegem aan de hand van unieke (wedstrijd)beelden mee op een avontuurlijke reis door zijn rijke voetballeven, met onder meer aandacht voor het totaalvoetbal van Oranje en het WK van 1974 in West-Duitsland. Maar ‘de Kromme’, nog altijd razend populair door zijn volstrekt eigen kijk op leven en voetbal, sprak ook uitgebreid over zijn jeugd, zijn band met Feyenoord, zijn blik op het Oost-Brabantse voetbal, zijn liefde voor het spelletje en de actualiteit van het moment.

Presentator Eddy van der Ley was verguld met de komst van de iconische ex-topvoetballer naar Cuijk. ‘Voor een hele generatie voetballiefhebbers uit de regio is dit dé kans om Willem van Hanegem nog eens live in actie te zien en eventueel te ontmoeten’, zei hij. ‘Zij zullen de Kromme meemaken zoals hij in al zijn puurheid is: kritisch, betrokken, met een geheel eigen, unieke en soms wat dwarse kijk op voetbal en het leven.’

Willem van Hanegem brak op relatief late leeftijd door als profvoetballer, maar zou uitgroeien tot een van de beste spelers uit de geschiedenis van het Nederlandse voetbal. De meeste voetbalkenners rangschikken hem in de eeuwige ranglijst op de derde plek, achter Johan Cruijff en Marco van Basten. Van Hanegem maakte vooral furore in het shirt van Feyenoord. Met de Rotterdammers werd hij drie keer landskampioen en won hij, naast de UEFA Cup, als eerste Nederlandse club de Europa Cup I en de Wereldbeker. De middenvelder speelde 52 keer voor het Nederlands elftal, waarmee hij de finale haalde van het WK van 1974 in West-Duitsland.

Hij begon zijn betaalde voetballoopbaan in 1962 bij Velox en speelde later nog twee jaar in Utrecht bij de plaatselijke FC (van 1979 tot 1981). Later werd hij trainer van onder meer Feyenoord (kampioenschap in 1993), AZ en assistent-bondscoach van Oranje. Zijn laatste functie was die van hoofdtrainer bij FC Utrecht, daar stopte hij in 2008. Bij Van Hanegem werd in 2017 prostaatkanker geconstateerd, hetgeen in het hele betaalde voetbal en daarbuiten leidde tot massale adhesiebetuigingen. Na 35 behandelingen werd hij genezen verklaard.

Foto: Eric Brinkhorst

  • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.
  • Bekijk hier wat onze coronamaatregelen zijn.

Di 20 april 2021 - 20:00

MAINSTAGE - Brabanthallen

Prijzen

  • Normaal € 29,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:00 uur