Menu
Sluit
Klimaatmakers: Werner Schouten
 • Theatercollege

Klimaatmakers: Werner Schouten

Klimaatspiegel

Ma 14 maart 2022 - 20:30

PERRON-3

Geweest

  Overige speeldata

Prijzen

 • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
 • Normaal € 19,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:30 uur
 • Geen pauze

Extra informatie

Exclusief drankje

Theaterlocatie: PERRON-3
Met gratis voorprogramma

Werner Schouten toont zijn kwetsbaarheid en zijn worstelingen in zijn theatercollege Klimaatspiegel. Als er één voorstelling is die je dit najaar aan het denken zet, dan is het deze wel! Ben jij er vanavond bij?

Klimaatverandering bonst op de voordeur. Hoe moeten we onszelf verhouden tot deze gigantische crisis? We harnassen onszelf in cijfers, functies, belangen, rapporten en gepolariseerde meningen. We verstoppen onszelf en spreken over ‘de overheid’, ‘het bedrijfsleven’, ‘de consument’ of ‘de burger’. Maar waar is de mens gebleven? In Klimaatspiegel toont klimaatjongere Werner Schouten zijn kwetsbaarheden en zijn worstelingen. Klimaatspiegel is een luchtige, dynamische voorstelling over herkenbare dilemma’s en verleidingen op een opwarmende planeet.

Over Werner

Werner is spreker, oud-voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging en presentator van het radio-programma BNR Koplopers. Na een aangrijpende ervaring in Zuid-Korea zette hij het roer om in zijn leven, sindsdien staat alles in het teken van één doel: een leefbare toekomst in 2100 creëren. ‘Ik verwacht er dan nog te zijn natuurlijk.’

Werner is uitgegroeid uit tot voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging en vertegenwoordigde de stem van meer dan 100.000 jongeren voor het klimaat. In die rol onderhandelde hij in het Catshuis met premier Rutte en aan de tafels van het Klimaatakkoord. De kroon op zijn jonge carrière is de nummer 1 positie in de Trouw Duurzame 100.

Voorprogramma - aanvang 19.30 uur 

Met Buiten de Lijntjes van theatergroep Piepschuim maak je je klimaatavond compleet! Deze gratis voorstelling is een kolkende mix van keiharde feiten over onze slappe knieën, troostend liedmateriaal waarvan je zult huilen van het lachen, en lachen van het huilen en een sprankje hoop. Misschien. Een zware boodschap verpakt in het lichtste materiaal denkbaar. De voorstelling is gemaakt in samenwerking met journalisten, dwarsdenkers, activisten en wetenschappers als Heleen de Coninck (hoofdauteur van IPCC-rapport). Dat alles onder leiding van regisseur Vincent van den Elshout. Ga mee met Piepschuim op een hoopvolle, muzikale reis naar een betere toekomst!

Klimaatmakers

Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de serie Klimaatmakers, waarin we verschillende perspectieven op de klimaatcrisis belichten. Kies voor 1 van de voorstellingen, of kies minimaal 3 voorstellingen uit de serie en betaal slechts €39,99,-.

wernerschouten.nl

 • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.
 • Bekijk hier wat onze coronamaatregelen zijn.

Ma 14 maart 2022 - 20:30

PERRON-3

Geweest

  Overige speeldata

Prijzen

 • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
 • Normaal € 19,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:30 uur
 • Geen pauze

Extra informatie

Exclusief drankje