Menu
Sluit
Vlogel (7+)
  • Jeugd & familie

Vlogel (7+)

Muziektheater Boven Water

Wo 06 april 2022 - 15:00

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 10,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 15:00 uur

Theaterlocatie: PERRON-3

Een kinderopera over een meisje met een verennest in haar buik. Vlogel vertelt over de zevenjarige Noeka en haar doodzieke papa. We zien ze samen in het grote bed. Met gesprekken over nieuwe bergschoenen, de kijkdoos, en waar je blijft als je voor altijd weg bent. Soms ligt Noeka daar wakker van en hoopt ze op mooie dromen.

Ze droomt dan dat ze aan de binnenkant van haarzelf, het laddertje van haar eigen ribben neemt. Rib voor rib daalt ze af. Ze voelt warmte van beneden en kijkt omlaag. Dat moet haar buik zijn. Zacht verlicht, alsof er lampionnen branden. Op de bodem ligt een dik pak kleurige veren. Blijkt de ontwapende Vlogel daar, in Noeka’s buik, zijn nest te hebben. Vlogel biedt troost en durf. Noeka bezoekt hem geregeld in haar verenbuik. Maar we zien ze ook samen buitelen door de lucht. Op zoek naar een plek waar Noeka papa zou kunnen ontmoeten als hij er niet meer is.

Vlogel is een verhaal over (willen) vasthouden en (moeten) loslaten en over het belang van die ijzersterke, fragiele verbeelding.

Boven Water springt eruit met muziektheater voor kinderen dat prikkelt, raakt, troost, verbaast, stil maakt, ontregelt, laat lachen en nadenken.

Vlogel is een co-productie met Theater aan het Vrijthof. Op 27 maart a.s. gaat deze voorstelling in première in Maastricht. Enkele dagen later mogen wij deze bijzondere kinderopera op de planken in Rosmalen ontvangen!

Meer informatie over dit pareltje is te vinden via: Boven Water | HOME (bovenwatermuziektheater.nl).

Deze voorstelling is inclusief ranja voor de kinderen.

  • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.
  • Bekijk hier wat onze coronamaatregelen zijn.

Bekijk de video

Wo 06 april 2022 - 15:00

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 10,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 15:00 uur