Menu
Sluit
Storm
  • Dans

Storm

LeineRoebana

Di 17 mei 2022 - 20:00

HAL8, grote zaal - Brabanthallen

Geweest

Prijzen

  • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
  • Normaal € 25,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:00 uur

Extra informatie

Inclusief drankje

Theaterlocatie: HAL8 - Brabanthallen

De choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana werken in Storm samen met voormalig Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki. In deze dans werken choreografen vanuit de klank en de componist vanuit de beweging. Vitale emoties en ordening, dans en muziek ontmoeten elkaar in een storm-achtige voorstelling met zes dansers en drie musici. Dat levert een storm aan ervaringen op. 

LeineRoebanastaat bekend om haar cross-disciplinaire producties waarin dans en muziek samensmelten tot één geheel.Calliope Tsoupaki laat zich in haar werk beïnvloeden door zowel oude als hedendaagse muziek; Westerse compositietechnieken en de traditionele klanken uit Griekenland en het Midden-Oosten. Haar muziek kenmerkt zichdoorhaar melodische karakter, warm geluid en emotionele kwaliteit.

Storm klinkt dreigend, maar dans en muziek zijn intiem, als een bezwering van de storm. Klank en beweging roepen een echo op van oude Griekse volksfeesten, afwisselend ritueel en emotioneel. Elementen als cirkelbewegingen, ingehouden energie als stilte voor de storm en het passionele van de Griekse dans en muziek vormen de basis. Die echo wint aan momentum door de gezamenlijke nieuwe ordeningsprincipes waarmee Calliope Tsoupaki en LeineRoebana dans en muziek doen versmelten.

Storm is een achtbaan van dans en muziek: van gedragen bewegingen, iconische gebaren en rituele precisie tot ingehouden en directe emoties uitgevoerd door een jonge cast van zes dansers en musici David Kweksilber op (bas)klarinet, David Mackor op theobre en Dominique Chabot op contrabas. De jonge modeontwerper Carlijn Veurink voegt daar met haar autonome sculpturale kostuums een extra laag aan toe.

Een bijzondere voorstelling voor mensen die van moderne dans én composities houden.

Bijzonder, persoonlijk publieksonthaal
Kom meer te weten over de voorstelling, de muziek en het maakproces tijdens deze gratis inleiding. Voorafgaand aan de voorstelling nodigt LeineRoebana haar publiek uit om kennis te maken met 2 dansers, musici en choreografen voor een bijzondere inleiding in de zaal: een half uur voor aanvang gaan de zaaldeuren open voor het, bij het publiek inmiddels, zeer geliefde publieksonthaal! Bijzondere ervaringen tijdens het maakproces en inspiratiebronnen worden gedeeld en er is de mogelijkheid voor het publiek vragen te stellen aan de choreografen, terwijl de dansers en musici zich op het toneel opwarmen en voorbereiden op de voorstelling. Aansluitend op het publieksonthaal begint de voorstelling.

https://www.leineroebana.com/

Beeld: Martijn Gijsbertsen

  • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.
  • Bekijk hier wat onze coronamaatregelen zijn.

Di 17 mei 2022 - 20:00

HAL8, grote zaal - Brabanthallen

Geweest

Prijzen

  • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
  • Normaal € 25,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:00 uur

Extra informatie

Inclusief drankje