Menu
Sluit
Stadsgasten
 • Specials
 • Echt Bosch

Stadsgasten

Sterke verhalen uit de stad

Za 04 mei 2024 - 13:30

Huiskamer

Geweest

  Overige speeldata

Prijzen

 • Normaal € 0,00

Programma

 • Aanvang voorstelling 13:30 uur
 • Geen pauze
 • Einde 14:15 uur

De editie van Stadsgasten - Sterke verhalen uit de stad van zaterdag 4 mei is helaas geannuleerd. 

Bosschenaren zitten vol verhalen. Grappige, ontroerende, epische, gênante en persoonlijke. Of je er nu bent geboren, of er pas later bent komen wonen. Voor lange tijd of even. Theater aan de Parade presenteert Stadsgasten, een intieme verhalenmiddag gepresenteerd door Remco Melles in de huiskamer van het theater. Schuif gratis aan en laat je meevoeren, ontroeren of verrassen door de mooiste en grappigste verhalen die je stadsgenoten zelf hebben meegemaakt.

Iedere eerste zaterdag van de maand geven wij het podium aan vijf Bosschenaren en hun verhalen. De vertellers worden vooraf begeleid door theatermaker Talla Dirkzwager die hen helpt om hun verhalen op een mooie manier over te brengen. De verhalenmiddag is gratis toegankelijk en er is vrije inloop op de dag zelf. Je kunt voorafgaand geen kaartjes reserveren. 

Iedere editie staat er een thema centraal. Zaterdag 4 mei staat Stadsgasten in het teken van herdenken. Met verhalen over onder meer de ouders van Marga de Geus die elkaar leerden kennen in een Duits werkkamp, over de familie van Levi Rubens en over de oorlog in Afghanistan. Het belooft een mooie, verbindende editie te worden. Want herdenken doe je samen. 

Eerdere edities

We trapten dit nieuwe verhalenprogramma op 2 maart af met een editie over Theater aan de Parade, speciaal voor de opening van het nieuwe theater. Met verhalen van oud-medewerkers over wat zij allemaal hebben meegemaakt achter de schermen, van bezoekers die al meer dan 50 jaar in het theater komen en over een ontluikende liefde in het Hoftheater. Zaterdag 6 april stond in het teken van Lentekriebels, met o.a. het mooie verhaal van de 99-jarige Loek die zijn grote liefde Anneke in Nederlands-Indië leerde kennen.

Deel je verhaal

Heb jij een grappig, leuk, mooi of inspirerend verhaal dat past bij één van de thema’s? Meld je dan aan! Je krijgt persoonlijke begeleiding van theatermaker Talla Dirkzwager, die je helpt om je verhaal op de mooiste manier te vertellen.

Vind je het te spannend om zelf op het podium te staan of is je verhaal té persoonlijk? Ook dan kan je meedoen, door je verhaal anoniem in te leveren. Schrijver Saskia de Haas gaat met deze verhalen aan de slag om hier een theatermonoloog van te maken, die zal worden gespeeld door acteur en presentator Remco Melles. 

Stadsprogramma van Theater aan de Parade

Stadsgasten – Sterke verhalen uit de stad wordt gerealiseerd in samenwerking met Paleis voor de Volksvlijt en is één van de twee gratis stadsprogramma’s van Theater aan de Parade over verhalen uit de stad.

 • Stadsgasten - Sterke verhalen uit de stad is gratis toegankelijk en er is vrije inloop op de dag zelf. Je kunt voorafgaand geen kaartjes reserveren. Het aantal plaatsen is echter beperkt, dus zorg ervoor dat je op tijd bent. VOL=VOL!

Beeld: Christ Clijsen

Za 04 mei 2024 - 13:30

Huiskamer

Geweest

  Overige speeldata

Prijzen

 • Normaal € 0,00

Programma

 • Aanvang voorstelling 13:30 uur
 • Geen pauze
 • Einde 14:15 uur