Menu
Sluit

Stadsgasten

Bosschenaren zitten vol verhalen. Grappige, ontroerende, epische, gênante en persoonlijke. Of je er nu bent geboren, of er pas later bent komen wonen. Voor lange tijd of even. Als theater willen wij een tweede thuis zijn, een plek waar die verhalen gehoord en gedeeld worden. Daarom presenteren we onder de noemer Stadsgasten twee gratis stadsprogramma’s: De ludieke Bossche Talkshow en Sterke verhalen uit de stad.

Stadsgasten - Sterke verhalen uit de stad

Bij Stadsgasten - Sterke verhalen uit de stad worden de mooiste, grappigste en meest genânte verhalen gedeeld op een klein podium voor ongeveer 50 bezoekers in onze nieuwe huiskamer in het theater. Iedere editie staat er een thema centraal. 

  • zaterdag 4 mei, 13:30 uur - herdenken. Herdenken kan gaan over de oorlog (waar ook ter wereld), maar ook over dat wat er niet meer is. Wil je iemand herdenken? Voor wat of voor wie zou jij 2 minuten stil willen zijn? Het belooft een mooie, verbindende editie te worden. Want herdenken doe je samen.
  • Eerder hadden we de thema's Theater aan de Parade, speciaal voor het openingsweekend van het nieuwe theater, met o.a. mooie verhalen van achter de schermen, en het thema Lentekriebels, met liefdesverhalen.

Stadsgasten - De ludieke Bossche Talkshow

In deze ludieke, vrolijke en onthullende talkshow van Theater aan de Parade krijgen cabaretiers Thijs van de Meeberg en Minou Bosua alleen maar doodgewone Bosschenaren aan tafel. Met maar één doel: de stad en haar inwoners écht leren kennen. Schuif gratis aan bij onze hilarische maandelijkse talkshow in het theatercafé.

 

Deel je mooiste of grappigste verhaal bij 'Sterke verhalen uit de stad'

Als je mee wilt doen als verteller, kun je je (vrijblijvend) aanmelden door kort je verhaal te omschrijven in dit aanmeldformulier. Iedere editie worden er vijf vertellers geselecteerd die samen met theatermaker Talla Dirkzwager in twee werksessies (voor thema herdenken op maandagavond 22 april en 29 april) met hun verhaal aan de slag gaan. Hoe breng je je verhaal over aan publiek? Mocht je eerst vragen hebben, kun je deze in je aanmeldformulier stellen, of een mailtje sturen naar stadsgasten@theateraandeparade.nl.

Vind je het te spannend om zelf op het podium te staan of is je verhaal té persoonlijk? Ook dan kan je meedoen aan dit programma. Je verhaal kun je anoniem aanleveren: via een spraakmemo, mail of gewoon analoog door je brief af te geven bij de receptie van het theater. Schrijver Saskia de Haas gaat met deze verhalen aan de slag om hier een theatermonoloog van te maken. Deze zal vervolgens gespeeld worden door acteur Remco Melles, tevens de host van de middag. Zo zal ook jouw verhaal misschien wel te horen zijn tijdens Stadsgasten – Sterke verhalen uit de stad.

Minou Bosua & Thijs van de Meeberg

 

Te gast bij de ludieke Bossche Talkshow

Voor onze gloednieuwe Bossche talkshow, gepresenteerd door Thijs van de Meeberg en Minou Bosua, zijn wij op zoek naar doodgewone Bosschenaren (of mensen van net daarbuiten) die iets leuks of interessants te vertellen hebben. Heb jij een gekke verzameling, een bijzonder talent, bak jij de lekkerste worstenbroodjes, heb je een bijzonder beroep, of wil jij om een andere reden je spotlight momentje pakken? Meld je aan! Mail naar stadsgasten@theateraandeparade.nl o.v.v. de Talkshow en we nemen contact met je op.