Menu
Sluit
Nu Ik Je Zie
 • TP NEXT
 • Toneel

Nu Ik Je Zie

Soy Kroon

Do 11 mei 2023 - 20:30

PERRON-3

Geweest

Prijzen

 • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
 • Normaal € 22,50

Programma

 • Inleiding 19:30 uur
 • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Extra informatie

Inclusief drankje

Er is ook de mogelijkheid om een kaartje te kopen voor de inleiding om 19:30

Theaterlocatie: PERRON-3

Vorig seizoen kroop Soy Kroon samen met Thomas Cammaert in de huid van Lex van Weren in Trompettist in Auschwitz. Dit seizoen duikt hij in het boek Nu ik je zie van Merlijn Kamerling, de zoon van Antonie Kamerling. Een solovoorstelling over uitgestelde rouw, volwassen worden en de zoektocht naar je eigen identiteit. Multitalent Soy laat in zijn meesterlijke spel zien hoe de zelfverkozen dood van je vader voor een onverwacht sterke bloedband zorgt. Een openhartig en ontroerend toneelstuk van de makers van Ma, Paaz en In het licht.

Tien jaar na de zelfverkozen dood van zijn vader ontwaakt zijn 21-jarige zoon uit een roes. Waarom lukt het hem niet om iets van zijn leven te maken? Als hij het verleden in de ogen durft te kijken, ziet hij misschien weer een toekomst. Als een detective zoekt hij naar sporen van zijn vader. Familieleden, vrienden en collega’s ondervraagt hij als getuigen. Maar terwijl hij steeds intensiever speurt naar zijn vader, komt hij vooral zichzelf tegen.

De solovoorstelling Nu ik je zie is gebaseerd op het gelijknamige boek dat Merlijn Kamerling (1998) schreef over de verhouding tot zijn vader Antonie. Antonie Kamerling was een geliefd acteur en zanger en maakte in 2010 een eind aan zijn leven. Merlijn wordt gespeeld door het 26-jarige multitalent Soy Kroon (onder meer bekend van Hoogvliegers, Costa!, The Passion en War Horse) die met zijn ontroerende spel een diepe indruk achterlaat. 

In 2013 schreef ook Isa Hoes, de vrouw van Antonie en moeder van Merlijn, een boek over haar overleden man getiteld Toen Ik Je Zag: mijn leven met Anthonie. Haar boek wordt verfilmd met Noortje Herlaar en Egbert-Jan Weeber in de hoofdrol.

Nu ik je zie heeft ook een podcast. De eerste aflevering met Soy Kroon (acteur), Benno Hoogveld (regisseur) en Marc Veerkamp (scriptschrijver) luister je via Spotify.

De pers over het boek Nu ik je zie:
‘Een openhartig en gedurfd verhaal’ - JAN
‘Een ontroerend boek’ - Op1
‘Onthutsend eerlijk’ - De Telegraaf
‘Echt indrukwekkend’ - RTL Boulevard

Inleiding:
Voorafgaand aan de voorstelling Nu ik je zie vindt een inleiding plaats. Deze inleiding wordt verzorgd door dramaturg Annemiek Lely, die meer zal vertellen over de inhoud en achtergrond van de voorstelling. Waar gaat Nu ik je zie over? Waarom koos Solo Stories ervoor om het gelijknamige boek van Merlijn Kamerling te bewerken voor een theatervoorstelling? En hoe pak je zoiets aan? Ook wordt ingegaan op de thematiek van de voorstelling: (uitgestelde) rouw, maar bovenal zelfontwikkeling. En natuurlijk mag het publiek haar alles vragen.

solostories.nl

Foto: Annemieke van der Togt

 • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.

Bekijk de video

Do 11 mei 2023 - 20:30

PERRON-3

Geweest

Prijzen

 • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
 • Normaal € 22,50

Programma

 • Inleiding 19:30 uur
 • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Extra informatie

Inclusief drankje

Er is ook de mogelijkheid om een kaartje te kopen voor de inleiding om 19:30