Menu
Sluit
Slow pilot plays Jeff Buckley
  • Muziek

Slow pilot plays Jeff Buckley

A Live Rockumentary

Za 18 maart 2023 - 20:30

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
  • Normaal € 27,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Extra informatie

Inclusief drankje

Theaterlocatie: PERRON-3

In 2022 is het 25 jaar geleden dat singer-songwriter Jeff Buckley werd meegesleurd door de stroming van de Mississippi. Voor de Vlaamse band Slow Pilot dé aanleiding om een ode te brengen aan de man die met één album een onuitwisbare stempel achterliet in de muziekwereld.

Wie was Jeff Buckley? Waaruit haalde hij zijn inspiratie? Wat heeft hij tijdens zijn korte leven meegemaakt? En ook: wat heeft Nederland met Buckley en Buckley met Nederland?

Op zoek naar de sporen die Buckley tijdens zijn doortocht in de Lage Landen achterliet, werden mensen geïnterviewd die destijds zijn pad hebben gekruist, zoals co-writer en bandlid Gary Lucas, maar ook fans, medewerkers bij platenfirma's en concert-organisatoren. Het leverde uniek beeldmateriaal en verhalen op die een bijzondere inkijk geven in de wereld van Jeff.

In hun zoektocht wordt Slow Pilot bijgestaan door een beslagen Nederlandse radiopresentator, die ook de rol van verteller op zich neemt tijdens de show. Maar bovenal is er de muziek! De bandleden zijn elk op hun manier vergroeid met de songs van Buckley en Pieter Peirsman wekt met hoogwaardige precisie de stem van de legendarische zanger tot leven.

Jeff Buckley trad slechts een paar keer op in Nederland. Voor de talloze fans die hem nooit live hebben gezien, is dit een uitgelezen herkansing, voor anderen dé kans om zich in te wijden in de machtige muzikale erfenis die hij achterliet. Zet je schrap voor een heerlijke nostalgische trip naar de wilde jaren negentig!

Frank van der Lende
De voorstelling wordt afwisselend aan elkaar gepraat door radiopresentator Frank van der Lende. Hij is o.a. radiopresentator bij Radio Veronica. Frank gaat in deze voorstelling samen met Slow Pilot op zoek naar de sporen die Buckley achterliet tijdens zijn doortocht in de Lage Landen. Het leverde uniek beeldmateriaal en verhalen op die een bijzondere inkijk geven in de wereld van Jeff.

www.slowpilot.be

Beeld: Lieven Dierickx

  • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.

 

Bekijk de video

Za 18 maart 2023 - 20:30

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
  • Normaal € 27,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Extra informatie

Inclusief drankje