Menu
Sluit
Sgt. Pepper's Lonely Cello Band
  • Klassieke muziek

Sgt. Pepper's Lonely Cello Band

Cello Octet Amsterdam

Wo 05 april 2023 - 20:30

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
  • Normaal € 25,00
  • Vriendenprijs € 22,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Extra informatie

Inclusief drankje

Theaterlocatie: PERRON-3

Hoe klinkt Lucy in the Sky with Diamonds op acht cello’s? Briljant, oordeelde de Volkskrant. Vijf sterren kreeg Cello Octet Amsterdam voor hun vertaling van de meest invloedrijke popplaat allertijden: Sgt. Pepper’s van The Beatles. ‘Muziek die maakt dat we dit gerust het klassieke concert van het jaar kunnen noemen’, schreef de krant.

Sgt. Pepper’s is ongetwijfeld het meest revolutionaire album van The Beatles. Op de plaat werden in 1967 alle pop- en rockwetten verbroken. Geen losse nummers meer, maar een totaalconcept; een album waarop ze in de studio ongekende experimenten loslieten, omdat ze wisten dat ze het toch nooit live gingen uitvoeren.

Iconisch klassiek concert
Cello Octet Amsterdam is nationaal en internationaal een begrip en waagt het om een arrangement te spelen van dit album. Een enorme technische en artistieke uitdaging die alleen bedoeld is voor een zeer ervaren vakman en grote creatieve geest. Eigenlijk is er maar één persoon om dit aan toe te vertrouwen: de Nederlands-Amerikaanse componist, gitarist en popzanger David Dramm. De iconische songs – nog altijd grensverleggend én aanstekelijk – klinken als nooit tevoren.

Psychedelisch design, popart en Indiase motieven vormen het natuurlijke decor voor het iconische album en weerspiegelen óók de tijdgeest. Met vormgeving en projecties wordt een omgeving geschapen die het Octet neerzet als een revolutionaire celloband. Enig in zijn soort en goed voor een onvergetelijk avondje weg met partner.

Over Cello Octet Amsterdam
Een avontuurlijk collectief van cellisten dat staat voor nieuwe muziek en interdisciplinaire voorstellingen. In de hedendaagse muziekwereld is het Octet een begrip geworden, onder andere door samenwerkingen met componisten als Philip Glass, Sofia Gubaidulina, Arvo Pärt, Michael Gordon en Kate Moore. Arvo Pärt zei na de première van zijn eerste stuk voor het Octet: ‘Het Octet is goud waard, ik heb dit ensemble tien jaar te laat ontdekt.’

De cellisten manifesteren zich als een hechte celloband van wereldklasse, maar ook als baanbrekende performers in theatervoorstellingen als Cellokrijgers (coproductie met Oorkaan), in hun maatschappelijk Instant drieluik (coproducties met Via Berlin) en in dansvoorstellingen als Summa (choreograaf Samir Calixto, Korzo) en Arcus Cloud (choreograaf Dunja Jocic). Optredens brachten het Octet op podia en festivals in Europa, de Verenigde Staten, Midden- en Zuid-Amerika, Azië en het Midden-Oosten.

cellooctet.com

Beeld: Merlijn Doomernik

  • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.

Wo 05 april 2023 - 20:30

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
  • Normaal € 25,00
  • Vriendenprijs € 22,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Extra informatie

Inclusief drankje