Menu
Sluit
Sartre & de Beauvoir - Altijd weer die liefde
  • Toneel

Sartre & de Beauvoir - Altijd weer die liefde

Het Zuidelijk Toneel

Di 14 maart 2023 - 20:30

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
  • Normaal € 22,50
  • Vriendenprijs € 20,25

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Extra informatie

Inclusief drankje

Theaterlocatie: PERRON-3

Bejubeld theatermaker en filosoof Stefaan van Brabandt slaat opnieuw toe. Dit keer in een prachtig filosofisch duet over dé cultfiguren van het Franse existentialisme: Jean-Paul Sarte en Simone de Beauvoir. Het spel is in handen van Vlaanderens droomkoppel Frank Focketyn en Sien Eggers. Volgens de Volkskrant is dit toneelstuk zó meeslepend uitgevoerd dat je bijna hallucinerend de zaal uit loopt. Een origineel avondje uit!

Filosofie op de planken? Een gouden combinatie! In theatervoorstelling Sartre & de Beauvoir kijken dé cultfiguren van het Franse existentialisme terug op hun leven en denken. En op de liefde, évidemment. Altijd weer die liefde. Je krijgt eindelijk inzicht op de vragen waarom we ‘gedoemd zijn tot vrijheid’; wat De Beauvoir bedoelt met de moraal van de dubbelzinnigheid en wat het betekent om authentiek mens te zijn. Een origineel avondje uit en jullie portie verantwoorde ontspanning.

Manjefiek toneelspel
Het spel is in handen van Vlaanderens droomkoppel Frank Focketyn en Sien Eggers. Beiden zijn komische grootheden: hun liefde voor het theatervak is doordrenkt met spelplezier. Theatermaker Stefaan van Brabandt bewijst nog maar eens dat een straffe tekst het mooiste vertrekpunt is voor getalenteerde spelers. Van Brabandt maakt de redeneringen van Sartre en de Beauvoir actueel en prikkelend, genuanceerd en daarmee des te overtuigender. Ga zitten en geniet!

Over Sartre en de Beauvoir
Simone de Beauvoir geldt als de belangrijkste schrijfster, filosofe en feministe van de moderne tijd. Haar klassieker De Tweede Sekse geldt als de bijbel van het feminisme en veranderde voorgoed het denken over de rol van de vrouw in een door mannen gedomineerde wereld.

Jean-Paul Sartre wordt beschouwd als de vader van het existentialisme. In zijn romans, toneelstukken en filosofische werken staat steeds de mens centraal die veroordeeld is tot vrijheid. In een wereld zonder God moet hij volgens Sartre trouw blijven aan zijn essentie als mens en de verantwoordelijkheid niet uit de weg gaan om zelf zin en betekenis te scheppen.

In Café de Flore aan de Boulevard Saint-Germain-des-Prés in Parijs speelde hun intellectuele leven zich af, omringd door schrijvers, kunstenaars en filosofen als Albert Camus, Giacometti en Picasso. Sarte en De Beauvoir waren publieke intellectuelen en iconische rolmodellen die het sociale, politieke en filosofische denken van een hele generatie bepaald hebben. Het existentialisme zoals het door hen werd belichaamd en uitgedragen was niet minder dan een heuse hype in Europa in het midden van de 20ste eeuw.

Over Het Zuidelijk Toneel
Bij Het Zuidelijk Toneel leer je jezelf kennen. In voorstellingen en projecten ontmoet je de wereld, ontdek je nieuwe inzichten en word je verrast. Het gezelschap zet theatrale ontmoetingen op die het publiek prikkelen anders naar de wereld te kijken. Als cartograaf van de eigen tijd ontwikkelde Het Zuidelijk Toneel zich tot een uniek gezelschap: geëngageerd, innovatief en steeds gericht op de thematiek van de Ander en het Anderszijn.

hzt.nl

Beeld: Koen Broos

  • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.

Bekijk de video

Di 14 maart 2023 - 20:30

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
  • Normaal € 22,50
  • Vriendenprijs € 20,25

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Extra informatie

Inclusief drankje