Menu
Sluit
Ravi de Robot (5+)
  • Jeugd & familie

Ravi de Robot (5+)

Theater Sonnevanck & Silbersee i.s.m. Universiteit Twente

Wo 23 november 2022 - 15:00

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 15,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 15:00 uur

Extra informatie

Inclusief drankje

Theaterlocatie: PERRON-3

Een swingende en muzikale familievoorstelling (5+) met zingende robothuisdieren en dansende apparaten. Acteurs Marcel Osterop, Whitney Sawyer, Yung-Tuan Ku, Georgi Sztojanov en een levensechte robot nemen je mee op avontuur en stellen onderweg een paar interessante vragen: kun je vrienden zijn met een robot? Hoe word je überhaupt vrienden met iemand? Voor een avontuurlijk én leerzaam dagje uit met kids.

Het huis van Sas en haar vader staat tjokvol hippe snufjes en gadgets. De ochtendkrant leest zichzelf voor, de koelkast komt de drankjes brengen, de prullenbak ruimt de rommel op en zet zichzelf iedere woensdag buiten. Alles in huis beweegt vanzelf. Hartstikke handig natuurlijk, maar Sas mist iets: een vriend. Vrienden maken vindt ze niet makkelijk. Met haar vader kan ze er alleen niet over praten, want die zit de hele dag achter zijn computers te beeldbellen.

Vrienden met een robot
Alles verandert wanneer ze thuiskomt met Ravi. Niet zomaar iemand, Ravi is een robot met een eigen wil. Hondsbrutaal, eigenwijs en vanaf nu haar beste vriend. Sas en Ravi zijn altijd samen, een onafscheidelijk duo. Haar vader wordt er best een beetje gek van. Wat moet hij met dit nieuwe gezinslid? Want laten we eerlijk zijn: robots leven toch niet? Of wel soms?

Leuk voor de hele fam
Deze swingende en muzikale familievoorstelling is leuk voor alle kinderen vanaf 5 jaar. Spelers Marcel Osterop, Whitney Sawyer, Yung-Tuan Ku, Georgi Sztojanov en een echte robot zetten de kinderen aan het denken: kun je vrienden zijn met een robot? Hoe word je überhaupt vrienden met iemand? Na afloop van de voorstelling ontvangen alle kinderen een boekje vol opdrachten, puzzels en testjes om thuis mee aan de slag te gaan. Voor een leuk én leerzaam dagje uit met de kids!

Theater Sonnevanck won sinds 2013 twee Gouden Krekels (voor Princess en Bromance, beide co-producties met Toneelgroep Oostpool) en acht Zilveren Krekels. Een unicum in het jeugdtheater!

Theater Sonnevanck
Maakt nieuw muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar. Voorstellingen voor kinderen, jongeren, hun familie én vrienden. Met fysiek energiek spel en verrassende en vernieuwende composities schudden ze de verbeeldingskracht wakker. In het theater, in speellokalen op basisscholen en op middelbare scholen in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. Het gezelschap is in 1990 opgericht door Flora Verbrugge. In 2021 heeft artistiek directeur Daniël van Klaveren het stokje van haar overgenomen. Voorstellingen van Sonnevanck zijn de afgelopen jaren overladen met prijzen. Sinds 2013 won het gezelschap twee Gouden Krekels (voor Princess en Bromance, beide co-producties met Toneelgroep Oostpool) en acht Zilveren Krekels. Een unicum in het jeugdtheater!

Silbersee
Maakt eigenzinnige opera en muziektheater in haar puurste vorm en voor een breed publiek. Artistiek leider en oprichter Romain Bischoff creëert ontmoetingen tussen kunstenaars, makers en performers met zeer uiteenlopende achtergronden: van klassiek hedendaags en operette, tot circus, spoken word en urban. De menselijke stem altijd centraal. Componisten, schrijvers, performers en videokunstenaars werken samen aan interdisciplinaire voorstellingen die elk op hun eigen manier ontwapenend zijn.

De Universiteit Twente
Is een pionier in het verbinden van technologie, wetenschap en engineering met sociale wetenschappen om het verschil te maken in de wereld om ons heen.

sonnevanck.nlsilbersee.com

CREDITS
Tekst & regie: Daniël van Klaveren
Compositie muziek: Jonathan Bonny
Muzikale leiding: Romain Bischoff
Spel, zang & muziek: Yung-Tuan Ku, Marcel Osterop, Whitney Sawyer, Georgi Sztojanov en Ravi
Decor & kostuums: Morgana Machado Marques
Ontwerp & bouw robot: Edwin Dertien
Lichtontwerp: Jeroen Smith
Geluidsontwerp: Maurits Thiel
Techniek: Tom de Haas en Christian Toonk
Een coproductie van Theater Sonnevanck en Silbersee, in samenwerking met de Universiteit Twente.

Beeld: Benning & Gladkova

  • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.

Bekijk de video

Wo 23 november 2022 - 15:00

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 15,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 15:00 uur

Extra informatie

Inclusief drankje