Menu
Sluit
Klimaatmakers: Patrick Nederkoorn & Sjoerd Groeskamp
  • Cabaret

Klimaatmakers: Patrick Nederkoorn & Sjoerd Groeskamp

Overvloed

Do 26 mei 2022 - 20:30

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 19,50
  • Student/CJP € 12,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Extra informatie

Inclusief drankje

Theaterlocatie: PERRON-3

Wetenschapper Sjoerd Groeskamp en cabaretier Patrick Nederkoorn maken zich grote zorgen over klimaatverandering. De een denkt vanuit de ratio en cijfers, de ander vanuit gevoel en emotie. In Overvloed bundelen ze hun krachten samen en proberen ze de toekomst zo waarschijnlijk mogelijk te verbeelden.

Welkom in het jaar 2100. Zet je radio aan en hoor hoe het de wereld is vergaan. Staat Nederland op palen? Ziet de Amazone zwart? En is die laatste ijsbeer al verdronken? Of wordt er bij het Greta Thunberg-monument gevierd dat we klimaatverandering hebben gestopt?

In de theatervoorstelling Overvloed komen verschillende toekomstscenario’s aan bod in een mix van cabaret en wetenschap. Fysisch oceanograaf Sjoerd Groeskamp en cabaretier Patrick Nederkoorn bundelen hun krachten en nemen het publiek mee in hun verbeelding over de gevolgen van klimaatverandering.

Over Sjoerd Groeskamp & Patrick Nederkoorn
Fysisch oceanograaf Sjoerd Groeskamp werd bekend door het bedenken van een dam tussen Engeland en Noorwegen om Nederland te beschermen tegen de stijgende zeespiegel. Cabaretier Patrick Nederkoorn speelde in Duitsland een voorstelling over klimaatverandering en migratie met de titel Die Holländer Kommen en toert nu in Nederland met de voorstelling Hoogtij.

Klimaatneutraal dichten
Voorafgaand aan Overvloed is er van alles te beleven in de foyer. Zo komt klimaatdichter Pim Cornelussen zijn zelf geschreven proza en poëzie voordragen. Zijn werk bevindt zich op het grensvlak van artistieke verbeelding, filosofische beschouwing en wetenschappelijke nabijheid.

Illustratie: Malte Müller
Beelden: Sjoerd Groeskamp, Patrick Nederkoorn

Klimaatmakers

Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de serie Klimaatmakers, waarin we verschillende perspectieven op de klimaatcrisis belichten.

  • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.
  • Bekijk hier wat onze coronamaatregelen zijn.

Do 26 mei 2022 - 20:30

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 19,50
  • Student/CJP € 12,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Extra informatie

Inclusief drankje