Menu
Sluit
November music: Het lijflied (6+)
 • Jeugd & familie
 • Opera

November music: Het lijflied (6+)

Opera Zuid en Lucas Wiegerink

Za 05 november 2022 - 19:00

PERRON-3

Geweest

  Overige speeldata

Prijzen

 • Normaal € 12,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 19:00 uur

Theaterlocatie: PERRON-3

November Music brengt ons dit jaar ook in PERRON-3! Want wie zegt dat opera niets voor kinderen is? Onzin, voor je mooiste familieopera ga je naar Het Lijflied (6+) van Opera Zuid en Lucas Wiegerink.

Hoe ziet je lijf er aan de binnenkant uit? En vooral, hoe klínkt het daarbinnen? Ina ontdekt het wonderbaarlijke klankuniversum dat haar organen maken. Ze hoort typische lichaamsgeluiden zoals het borrelen van haar maag, het kloppen van haar verliefde hart en het pruttelen van haar darmen.

Lucas Wiegerink componeerde de muziek op basis van deze wonderbaarlijke geluiden. Deze worden live gespeeld in een kleurrijke enscenering door zangers en muzikanten bijgestaan door een geluidsontwerper voor de speciale effecten. Alma Terrasse schreef het libretto van deze familieopera en is tevens regisseur: ‘Ik hoop dat kinderen in Het Lijflied ontdekken hoe rijk en wonderlijk hun innerlijke wereld is, waarin alles met elkaar in verbinding staat.’ Het Lijflied is een coproductie van Opera Zuid en De Nationale Opera.

November Music brengt ook dit jaar weer de meest eigenzinnige en vooruitstrevende makers en muzikanten van over de hele wereld samen in Den Bosch. Klein of groots, intiem of meeslepend. En Theater aan de Parade haakt aan als trotse partner van November Music. Dus waar zien we jou? 

Koop je ook een kaartje voor November Music Kids? Dan betaal je voor beide voorstellingen samen slechts €15,-. Bestel hier je combitickets. Dat is nog eens korting pakken!

Na afloop is er ranja voor alle kinderen.

Het Lijflied is een coproductie van Opera Zuid, De Nationale Opera en November Music, en is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en Kunstloc Brabant.

Foto: Bjorn Frins

 • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.

Bekijk de video

Za 05 november 2022 - 19:00

PERRON-3

Geweest

  Overige speeldata

Prijzen

 • Normaal € 12,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 19:00 uur