Menu
Sluit
November Music: Anouar Brahem Quartet
  • Muziek

November Music: Anouar Brahem Quartet

Za 05 november 2022 - 20:30

Hal 8, grote zaal - Brabanthallen (ongeplaceerd)

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 25,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Theaterlocatie: HAL8 - Brabanthallen

Je hebt geweldige ud-spelers en hebt Anouar Brahem. De bescheiden magiër op de snaren klimt tijdens November Music op het podium van de Brabanthallen met zijn eigen kwartet. In vloed is van onschatbare waarde. De hogere kunst van het luitspel wordt door deze Tunesische componist keer op keer naar nieuwe dimensies getild.  

In veertig jaar tijd heeft Anouar Brahem de ud op de muzikale wereldkaart gezet en nam hij talloze albums op voor het ECM-label. Of hij nu jazz speelt, eigentijdse composities schrijft of vrijuit improviseert, het spel Anouar Brahem is uit duizenden herkenbaar. Van zijn luitspel gaat een enorme rust en controle uit. Een dankbare leermeester en sparringpartner die met zijn subtiele, waardige spel zijn medemusici alle ruimte geeft om op te bloeien.

Brahem deelde al het podium met geestverwanten als John Surman, David Holland, Richard Galliano en Jan Garbarek. Overal ter wereld trekt hij volle zalen en nu komt hij naar November Music met zijn eigen kwartet. Hij wordt vergezeld door de Duitse klarinettist/saxofonist Klaus Gesing, de Zweedse bassist Björn Meyer en de Libanese slagwerker Khaled Yassine. Met dit fameuze powerkwartet creëerde Brahem zijn magnum opus The Astounding Eyes of Rita (2009). Meditatieve muziek van een klassieke grandeur, waarin weelderige melodieën en grenzeloze harmonieën hand in hand gaan.

Dit jaar presenteert Brahem nieuw materiaal voor zijn kwartet. Ook nu weer doorkruist Brahem vele muzikale wegen, waarin invloeden uit de klassiek, jazz en wereldmuziek samenvloeien. Verwacht een poëtische blik op oud en beproefd werk, en verrassende zijpaadjes naar nieuwe klankhorizonten.

Beeld: Marco Borggreve

  • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.

Za 05 november 2022 - 20:30

Hal 8, grote zaal - Brabanthallen (ongeplaceerd)

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 25,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur