Menu
Sluit
Nits
  • Muziek

Nits

NEON

Za 03 december 2022 - 20:30

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 29,50
  • Vriendenprijs € 26,55

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Extra informatie

Inclusief drankje

Theaterlocatie: PERRON-3

Ze maken al bijna een halve eeuw muziek, maar saai wordt het bij Nederlandse popgroep Nits nóóit. Zanger Henk Hofstede (70), drummer Rob Kloet (69) en toetsenist Robert-Jan Stips (72) blijven zoeken naar avontuur. Ook in hun liedjes die na de zomer op een nieuw album uitkomen. Hun popconcert Neon wordt legendarisch!

De Volkskrant geeft Neon vier sterren en schrijft: ‘Na bijna een halve eeuw de Nits is dit wel het mooiste: de band blijft altijd zoeken naar avontuur.' Tijdens al hun tournees staat het recente werk centraal, ook nu. Betekent niet dat Zanger Henk Hofstede (70), drummer Rob Kloet (69) en toetsenist Robert-Jan Stips (72) hun hits niet willen spelen. Ook deze vanavond gaan ze niet voorbij aan Nescio en In the Dutch Mountains.

Uit datzelfde Volkskrant-artikel: ‘Misschien is het wel een zegen voor de Nits dat ze nooit echt grote hits gehad hebben, en er eigenlijk nooit op uit waren. Nits is altijd een albumband geweest. Singles, daar doen ze eigenlijk al jaren niet aan. De essentie van optreden is voor de Nits ook na bijna een halve eeuw toch vooral het presenteren van nieuw werk. Dat maakt de band ook internationaal uniek.’

Virtuoos en veelzijdig
Hofstede, Stips en Kloet zijn slechts met z’n drieën, maar ze zetten een waanzinnig geluid neer, feilloos en loepzuiver. En dat niet alleen: het trio in actie is óók nog eens een genot om naar te kijken. Ze maken muziek vol dynamiek, onverwachte wendingen, virtuositeit, hier en daar wat warme Europese melancholie en alles even stijlvol en veelzijdig.

nits.nl

Beeld: Henk Hofstede

  • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.

Za 03 december 2022 - 20:30

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 29,50
  • Vriendenprijs € 26,55

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Extra informatie

Inclusief drankje