Menu
Sluit
Nader tot U
  • TP NEXT
  • Toneel

Nader tot U

Lars Brinkman

Do 23 maart 2023 - 20:30

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 19,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Extra informatie

Inclusief drankje

Theaterlocatie: PERRON-3

In zijn solovoorstelling onderzoekt geëngageerd én getalenteerd theatermaker Lars Brinkman (1993) het spanningsveld tussen homo-erotiek, schaamte en het Christendom. Hij confronteert zichzelf met zijn weggestopte verlangens en opent op die manier een gesprek met het publiek over schaamte en seksualiteit. Met persoonlijke verhalen en via een veelheid aan invalshoeken neemt Lars je in de voorstelling mee in een intieme en persoonlijke zoektocht naar spirituele en erotische overgave.

Als slungelige puberjongen met een grote bos pluizige krullen wordt Lars op schoolreisje in het Vaticaan voor het eerst met zijn eigen seksuele gevoelens geconfronteerd. Dat deze locatie symbolisch is voor zijn verdere zoektocht naar zijn seksualiteit beseft hij op dat moment nog niet.

Nieuwsgierig naar God
In Nader tot U onderzoekt hij het spanningsveld tussen homo-erotiek, schaamte en het Christendom. Jaren liep hij met een boog om de kerk heen. Want met het ontdekken van zijn seksualiteit en een ontluikende fantasie groeit ook de schaamte, het ongemak en de afkeer tegen al wat religieus is. Toch is hij nu, in ontwikkeling van slungelige jongen naar zelfverzekerde man, nieuwsgierig naar God. Waar komt deze plotselinge aantrekkingskracht vandaan en waarom juist nu?

Intieme zoektocht
De jonge theatermaker confronteert zichzelf met zijn weggestopte verlangens en opent op die manier een gesprek met het publiek over schaamte en seksualiteit. Door persoonlijke anekdotes en verschillende invalshoeken – zoals zijn liefde voor christelijke kunst en de erotiserende kracht van het geloof – neemt Lars je mee in een intieme en persoonlijke zoektocht naar spirituele en erotische overgave. Een erotische bedevaart die bovenaan onze theateragenda prijkt!

Over de maker
Lars Brinkman (1993) is theatermaker en acteur. Hij vertrekt voor zijn werk vanuit zijn persoonlijke fascinaties; zo onderzocht hij in The Bitchboy Project (2018) zijn eigen genderfluïditeit en in Männerbund (2019) scheen hij een nieuw licht op de Tweede Wereldoorlog vanuit een homoseksueel perspectief. Lars gaf daarbij verzwegen historische figuren een stem en onderzocht de verafgoding van het mannelijk lichaam binnen het SS-leger. Als onderdeel van de maatschappelijke beweging Boys won’t be boys legt Lars de focus op de fluïditeit van het lichaam, door de archetypes van het feminiene en het masculiene te doorgronden en te ontstijgen. In september 2021 werd Lars genomineerd voor de Piket Kunstprijzen in de categorie Toneel.

In Nader tot U zet de jonge theatermaker zijn zoektocht naar verhalen vanuit een niet-normatieve invalshoek voort. Hij biedt in zijn voorstellingen nieuwe perspectieven op thema’s die vastgeroest in de maatschappij lijken te zitten.

larsbrinkman.com

Beeld: Arjan Benning & Polina Gladkova

  • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.

Bekijk de video

Do 23 maart 2023 - 20:30

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 19,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Extra informatie

Inclusief drankje