Menu
Sluit
Lotte Velvet
  • Cabaret
  • Knowing you, knowing me

Lotte Velvet

Ondergrond

Do 12 januari 2023 - 20:30

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
  • Normaal € 19,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Extra informatie

Inclusief drankje

Theaterlocatie: PERRON-3

Kleinkunstenaar Lotte Velvet (1984) won met Ondergrond in 2020 de jury- én publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Toen brak zoals bekend de pleuris uit en stond haar theatertour stil. Met vlijmscherp nieuw materiaal maakte ze de cabaretvoorstelling opnieuw rond en vanavond komt ze naar Theater aan de Parade! Maak je op voor een geestverruimende avond vol zang, spoken word en hilarische typetjes.

Ondergrond is een dystopische cabaretvoorstelling waarin de Rotterdamse Lotte Velvet haar relatie met de wereld verbreekt. Over en uit, doei. In een snelkookpan van punkcabaret (dankzij haar gitaar en elektrische viool), prachtige poëzie en geestige typetjes geeft de talentvolle kleinkunstenaar een stem aan mensen die net als zij óók worstelen met de steeds veranderende wereld. Lotte: ‘Dit is een voorstelling over wat er écht speelt bij mensen. Over wat ik denk dat er speelt.’ Voor een avondje lachen en huilen tegelijk.

Wint jury- én publieksprijs
Lotte is naast kleinkunstenaar en cabaretier ook forensisch psycholoog. Ze schrijft gedichten en theaterteksten en speelde in verschillende bandjes viool, gitaar en toetsen. Haar helden zijn Patti Smith, Kate Tempest en Andy Warhol. Ze maakte onderdeel uit van het cabaretcollectief CabaRot en studeerde begin 2019 af bij Studio Selma Susanna in Amsterdam. Lotte treedt op als sneldichter en schrijft actuele liedjes voor het programma Andermans Veren. In 2020 won ze de jury- én publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

De pers over Lotte Velvet:
“Velvet (…) was ontegenzeggelijk de bijzonderste en spannendste finalist.” de Volkskrant

“Met slim geconstrueerde en geestige liedjes en sketches over de klimaatcrisis en ontevreden burgers won Lotte Velvet het Amsterdams Kleinkunst Festival.” NRC

“Velvet zwiert met haar gitaar en elektrische viool van punkcabaret tot prachtige poëzie.” Theaterkrant.nl

lottevelvet.nl

Beeld: Anne van Zantwijk

  • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.

Do 12 januari 2023 - 20:30

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
  • Normaal € 19,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Extra informatie

Inclusief drankje