Menu
Sluit
Lenny Kuhr
  • Muziek

Lenny Kuhr

Lenny Kuhr

Zo 13 november 2022 - 15:00

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 22,50
  • Vriendenprijs € 20,25

Programma

  • Aanvang voorstelling 15:00 uur

Extra informatie

Inclusief drankje

Theaterlocatie: PERRON-3

Oud-Songfestivalwinnaar en grand dame van de Nederlandse Chanson Lenny Kuhr is altijd blijven zingen en muziek maken. En zo kan het dat er 53 jaar na De Troubadour weer een nieuw album uit is. Naast Lenny’s nieuwe liedjes is er op het album ook ruimte voor muziek van Stef Bos, Spinvis, Elke Vierveijzer en haar dochter Daphna. Werk dat zij speciaal voor Kuhr geschreven hebben. 

Tijdens dit concert zingt grand dame van de Nederlandse Chanson Lenny Kuhr (72) uit haar grote en levendige oeuvre én zingt ze de liedjes van haar nieuwe album Lenny Kuhr. In een artikel in de Volkskrant zegt ze over haar verse en verrassende plaat: ‘Ik hou erg van fado, mijn nieuwe cd is eigenlijk ook een soort fado-achtig pop-album, het zit een beetje in mijn natuur. Wat het is? Ik werd denk ik vooral verliefd op de bijzondere klankverhouding tussen stem en de hoge snaren van de gitaar.’

Liefde voor het lied
Dat belooft wat! Naast haar eigen geschreven liedjes, staan er op het album ook nummers die speciaal voor de zangeres geschreven zijn door niemand minder dan Stef Bos, Spinvis, Elke Vierveijzer en haar dochter Daphna. Zelf zegt Lenny haar nieuwe show het volgende: ‘Ik heb eens gezegd ‘een lied is een compacte energie van een ongrijpbaar gegeven,’ en nog altijd verbaast het me dat het lied mij steeds weer weet te vinden. Misschien omdat ik zo’n dankbare ontvanger ben. Het is de mooiste en levendigste kunstvorm die ik ken. Het lied vertolkt gevoelens van het benoembare en onbenoembare op oneindig veel manieren. Het vertelt van jou en mij. Over onze existentie en dat wat zich daarin afspeelt. Het is een feest om weer te kunnen spelen!’ We zijn trots dat Lenny op de concert agenda van Theater aan de Parade staat!

Zang en gitaar: Lenny Kuhr
Gitaar en zang: Reinier Voet
Basgitaar en zang: Mischa Kool

lennykuhr.com

Beeld: Eddie Mol

  • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.

Zo 13 november 2022 - 15:00

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 22,50
  • Vriendenprijs € 20,25

Programma

  • Aanvang voorstelling 15:00 uur

Extra informatie

Inclusief drankje