Menu
Sluit
Klimaatmakers: Reinier van den Berg
 • Knowing you, knowing me
 • Theatercollege

Klimaatmakers: Reinier van den Berg

Reinier van den Berg

Ma 14 maart 2022 - 20:30

PERRON-3

Geweest

Prijzen

 • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
 • Normaal € 19,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:30 uur
 • Einde 21:30 uur

Theaterlocatie: PERRON-3
Inclusief gratis voorprogramma vanaf 19:30 uur

Met veel enthousiasme neemt metereoloog Reinier van den Berg je mee in zijn verhaal. Hij kan ingewikkelde natuur- en weerkundige begrippen op een duidelijke en heldere manier begrijpbaar maken. Een actueel onderwerp van zijn theater-college is de dreiging van klimaatverandering. Wordt de soep echt zo heet geheten, als ze door de klimatologen wordt opgediend of valt het allemaal wel mee? Groeien er misschien palmbomen bij Zandvoort aan Zee in 2050? Veroorzaakt de op-warming misschien juist een enorme afkoeling in Noordwest-Europa. Stevenen we af op een ijstijd? Prangende vragen met soms verrassende antwoorden.

Reinier van den Berg
"Voor mij was het weer mijn eerste passie. Als tienjarig jochie wist ik het al: later weerpresentator worden. Na middelbare school en Universiteit Wageningen was ik nauw betrokken bij de oprichting van Meteo Consult en vanaf 1989 kwam ik ook op de landelijke tv. Bij RTL4, en inderdaad, als weerpresentator. In ruim 30 jaar heb ik heel wat depressies aangekondigd op het scherm, maar nog veel meer hogedrukgebieden. Want ik ben een echte optimist. Die graag voor het avontuur en de uitdaging gaat. Dat avontuur en die uitdaging zoek ik ook bij het startende bedrijf PyrOil dat op een innovatieve en winstgevende manier plastic afval gaat recyclen.

Yes we can
Hoe meer kennis ik kreeg van weer en klimaat, des te dieper beet ik mij vast in de wereld van duurzaamheid. Klimaat en duurzaamheid, het heeft immers alles met elkaar te maken. Wekelijks sta ik wel ergens op een podium. Al tientallen jaren. Vroeger was het hoofdonderwerp het weer, soms in de meest extreme vormen. Tornado’s bijvoorbeeld. Ik heb heel wat tornadojachten georganiseerd in Amerika. Tegenwoordig inspireer ik het publiek vooral op het gebied van duurzaamheid. Op welke vijf peilers kunnen we een robuust, geloofwaardig en duurzaam beleid bouwen. Wat zijn de kansen en de uitdagingen. Wat is de kracht van ‘de ander te groen af zijn’. De conclusie is helder: yes we can! Daar spreek ik me graag duidelijk over uit.

Voorprogramma - aanvang 19.30 uur 
Met Buiten de Lijntjes van theatergroep Piepschuim maak je je klimaatavond compleet. Deze gratis voorstelling is een kolkende mix van keiharde feiten over onze slappe knieën, troostend liedmateriaal waarvan je huilt van het lachen, en lacht van het huilen en een sprankje hoop. Misschien. Een zware boodschap verpakt in het lichtste materiaal denkbaar. De voorstelling is gemaakt in samenwerking met journalisten, dwarsdenkers, activisten en wetenschappers als Heleen de Coninck (hoofdauteur van IPCC-rapport). Dat alles onder leiding van regisseur Vincent van den Elshout. Ga mee met Piepschuim op een hoopvolle, muzikale reis naar een betere toekomst!Klimaatmakers
Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de serie Klimaatmakers, waarin we verschillende perspectieven op de klimaatcrisis belichten.

 • Let op: de prijs is exclusief € 2,85 transactiekosten.
 • Beelden: Walter Kallenbach & Piepschuim

Ma 14 maart 2022 - 20:30

PERRON-3

Geweest

Prijzen

 • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
 • Normaal € 19,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:30 uur
 • Einde 21:30 uur