Menu
Sluit
Klimaatmakers: Antropoceen the Musical
  • Musical & show
  • Echt Bosch

Klimaatmakers: Antropoceen the Musical

Club Gewalt

Wo 08 maart 2023 - 20:00

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
  • Normaal € 19,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:00 uur

Extra informatie

Inclusief drankje

Theaterlocatie: PERRON-3

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: we zijn de aarde collectief aan het verwoesten. Reden om bij de pakken neer te zitten? Beslist niet! Antropoceen is een musical on steroids die het beste wapen tegen deze ecologische crisis inzet: de complexiteit verteerbaar maken in een meeslepend epos met liedjes en dans.

Vorig seizoen kon de voorstelling niet doorgaan vanwege, hoe toepasselijk, de enorme storm die over het land raasde. Gelukkig komt Club Gewalt dit seizoen opnieuw vertellen hoe we de aarde kunnen redden. En hopelijk kunnen we die paraplu dan thuislaten.

Muziek en performance-collectief Club Gewalt goes musical. Waarom? Omdat het nodig is. Kijk maar naar de krantenkoppen: de aarde staat in brand en gaat naar de knoppen als wíj aan die knoppen blijven draaien. Dystopisch eco-tainment is ons laatste redmiddel!

In een wervelende opening-song waar Walt Disney nog een puntje aan kan zuigen, bezingt De Mens het prachtige Nederlandse natuurlandschap. Onze bloembollenvelden, de polders, onze afsluitdijk. Maar dan… breekt er ineens een dijk door die het prachtige lied ruw verstoort. Het is Oceaan, die de alarmbellen komt luiden: grondstoffen raken uitgeput, klimaten kantelen, volgens de laatste berekeningen zijn binnen acht tot elf jaar de zogenaamde tipping points bereikt. David Attenborough heeft al een film gemaakt waarin hij afscheid neemt van onze geliefde Gaia. Met behulp van zijn nieuwe vrienden de Kwallen, zet De Mens zijn schouders eronder en begint te smijten met innovatieve eco-engineering. Maar is het genoeg om een apocalyps te voorkomen? Het is een musical die je aan het denken zet en gegarandeerd met nieuwe en verrassende inzichten de zaal laat verlaten. 

Over Club Gewalt
Muziek en performance-collectief uit Rotterdam bestaat uit zes makers en performers, een dramaturg en een zakelijk leider. Ze creëren, componeren, produceren en performen hun eigen voorstellingen, waarbij de muziek altijd het uitgangspunt is. Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial, creëren ze universums waar conventies uit verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen: van apocalyptische clubavonden tot R&B-opera’s. Club Gewalt behoort tot de meest interessante jonge theatercollectieven van Nederland. In 2019 werd het gezelschap door de New York Times genoemd in de lijst met het beste theater uit Europa.

clubgewalt.nl

Beeld: Bart Grietens

  • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.

 

Bekijk de video

Wo 08 maart 2023 - 20:00

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
  • Normaal € 19,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:00 uur

Extra informatie

Inclusief drankje