Menu
Sluit
Finding Willard
  • Toneel

Finding Willard

Het Zuidelijk Toneel & Tom Struyf

Do 02 februari 2023 - 20:30

PERRON-3

Prijzen

  • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
  • Normaal € 19,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Extra informatie

Inclusief drankje

Theaterlocatie: PERRON-3

Welke plek geven we mensen die afwijken van de norm in onze samenleving? Wat betekent het om voor elkaar te zorgen in veranderende tijden? In dit filmische reisverhaal toont de Belgische theatermaker Tom Struyf (1983) zijn persoonlijke zoektocht naar onze omgang met mensen die buiten de boot vallen. Een machtig mooi toneelstuk over opbouw en verval, over zorg en het creëren van een betekenisvolle gemeenschap.

Tijdens een reis door de Verenigde Staten belandt theatermaker Tom Struyf (1983) per toeval in het dorpje Willard. Willard ligt in de schaduw van een voormalige psychiatrische instelling en doet hem denken aan een psychiatrisch ziekenhuis in Geel, thuis in België. Een toevallige kennismaking met een bijzondere plek mondt uit in een meeslepende trip waarbij Toms persoonlijke leven innig met Willard verweven raakt.

Finding Willard is prachtig documentaire theater. Een persoonlijk reisverhaal over opbouw en verval, tijd, zorg en een betekenisvolle gemeenschap. Tussen 2018 en nu maakten Tom en zijn team een achttal reizen waarin ze de mensen en het landschap van Willard op de voet volgden. Het resultaat: een multimediale, filmische voorstelling waarin Tom zijn fascinatie voor een plek en een aantal mensen in verband brengt met een persoonlijke gebeurtenis en zo een compleet nieuw verhaal construeert.

Artistiek leider Piet Menu over de voorstelling:
‘Tom Struyf combineert de filmische kracht die we ook al met True Copy/Berlin lieten zien met zijn eigen fysieke aanwezigheid op een podium. Hij maakt de geschiedenis van de psychiatrie en het zorgen voor elkaar persoonlijk en aangrijpend met zijn meesterlijk verteltalent.’

Over Tom Struyf (1983)
Is theatermaker, schrijver en landschapsontwerper. In zijn theaterwerk maakt hij het publiek deel van een persoonlijke, integere zoektocht. Terugkerende fascinaties zijn de vermenging van feit en fictie in de wereld om ons heen, hoe we ons verhouden tot verleden en toekomst, en de invloed van maatschappelijke veranderingen op het persoonlijke leven van mensen en gemeenschappen. De voorstellingen van Tom zijn vertellingen met een multidisciplinair karakter. Ze bevinden zich op het snijpunt van theater, documentaire en lecture performance, en flirten met genres als de detective, de coming of age en de roadmovie.

Over Het Zuidelijk Toneel
Bij Het Zuidelijk Toneel leer je jezelf kennen. In voorstellingen en projecten ontmoet je de wereld, ontdek je nieuwe inzichten en word je verrast. Het gezelschap zet theatrale ontmoetingen op die het publiek prikkelen anders naar de wereld te kijken. Als cartograaf van de eigen tijd ontwikkelde Het Zuidelijk Toneel zich tot een uniek gezelschap: geëngageerd, innovatief en steeds gericht op de thematiek van de Ander en het Anderszijn.

hzt.nl

Foto: Sofie Knijff

  • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.

Do 02 februari 2023 - 20:30

PERRON-3

Prijzen

  • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
  • Normaal € 19,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Extra informatie

Inclusief drankje